Nu het heerlijk zomerweer is buiten, duiken we direct de tuin in om lekker van de zon te genieten. Jammer genoeg kan het voorkomen dat er schimmelvlekken in je tuinkussens ontstaan. Of misschien zitten je tuinkussens van vorige zomer nog wel helemaal onder de vlekken. Geen zorgen, je hoeft deze kussens niet meteen weg te gooien. In dit artikel vertellen we hoe je schimmelvlekken uit tuinkussens kunt halen!

Vocht- en schimmelvlekken uit tuinkussens verwijderen

Tuinkussens met ritsen

Wanneer kussens te lang in de schuur of in het tuinhuis hebben gelegen, kunnen er vocht- en schimmelvlekken ontstaan. Gelukkig is dit niet meteen een reden om ze weg te gooien, want er bestaan namelijk een paar trucjes waarmee je ze weer schoon kunt krijgen.

Als je tuinkussens met ritsen hebt, dan kan je gemakkelijk de slopen van de kussens afhalen. Deze hoezen stop je vervolgens in een emmer met water. Giet er een beetje inweekmiddel (bijvoorbeeld Biotex) bij en laat dit een nachtje staan. De volgende ochtend stop je de hoezen in de wasmachine en was je ze nog eens op veertig graden. Normaal gezien zullen je vlekken daarna al een stuk minder zijn. Stop de hoezen niet in de droger, maar laat ze aan de lucht drogen voor het beste resultaat.

Hoe haal je schimmelvlekken uit tuinkussens

Tuinkussens zonder ritsen

Bij kussens zonder ritsen is het schoonmaken een stuk lastiger. In dit geval stop je de kussens ook in een emmer met water en inweekmiddel, maar maak je er het beste een papje van. Verdun het inweekmiddel dus niet maar smeer het papje rijkelijk over de vocht- en schimmelvlekken. Vervolgens dek je de emmer af met een vochtige doek zodat het inweekmiddel goed kan intrekken. Wanneer je na een tijdje ziet dat de vlekken verdwijnen, kan je de kussens nog eens afnemen met een schone, vochtige doek. Tenslotte hoef je ze alleen nog maar aan de lucht te laten drogen. 

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Je kunt vocht- en schimmelvlekken in tuinkussens voorkomen door ze in de winter op te bergen in een plastic zak met vochtkorrels. Knoop de zak goed dicht en je zal zien dat er geen vlekken meer in komen! Ontstaan er alsnog vlekken en krijg je ze niet meer weg? Dan is het tijd om nieuwe tuinkussens te kopen. Hieronder vind je alvast de leukste tuinkussens van dit moment!

Gardenista buitenkussen
Gardenista buitenkussen
Gardenista Tuin buitenkussen
Gardenista tuin buitenkussen
Gardenista premie buiten tuin verstrooid patroon kussen
Gardenista premie buiten kussen verstrooid patroon
Gardenista Garden bedrukt buitenkussen
Gardenista Garden bedrukt buitenkussen
Gardenista Buitenkussens
Gardenista buitenkussens

Over de auteur