Het is natuurlijk heerlijk als je een grote tuin hebt, maar soms weet je niet helemaal wat je met al die ruimte aan moet. Je kan natuurlijk verschillende meubels in de tuin plaatsen om de ruimte wat op te vullen, maar je hebt ook geen 3 tafels nodig. Door veel verschillende planten in je tuin te zetten kan je je tuin snel op vullen en dit geeft ook nog een heel gezellig effect. Ben je benieuwd wat goede planten zijn voor een grote tuin? Lees dan gauw verder.

Een haag

Veel mensen kiezen ervoor om een houten hek in het tuin de plaatsen als schutting tussen jouw tuin en die van de buren. Dit zou je natuurlijk ook kunnen door door middel van planten. Dit ziet er natuurlijk veel gezelliger uit dan dat je tegen houten planken aan moet kijken wanneer je in de tuin zit. Gelukkig zijn er veel verschillende planten en struiken die dik genoeg zijn waardoor de buren niet naar binnen kunnen gluren. Gelukkig zijn er ook hagen die in de winter ook nog blaadjes hebben zodat je in de donkere dagen ook nog kan genieten van je privacy. Ideaal toch?

Het is geen kruid

Een veelgebruikte plant voor een haag is de laurier, waarbij veel mensen meteen aan het kruid zullen denken. Dit is niet het geval, maar de bladeren lijken wel heel erg op het kruid waardoor het zo genoemd wordt. Laurier planten zijn erg geschikt als haag omdat het grote struiken zijn en daarom ideaal voor een grote tuin. Daarnaast is laurier een erg sterke plant die jaren meegaat, dit is natuurlijk fijn want het zou zonde zijn als je de haag weer moet vervangen na een paar jaar.

Oosters tintje

Er zijn veel verschillende soorten planten die je kan gebruiken als haag. Dit is natuurlijk fijn, maar daardoor worden soms een aantal opties over het hoofd gezien. Een optie waar niet veel mensen aan denken is bijvoorbeeld bamboe. Dit geeft een net iets andere sfeer in de tuin dan een standaard haag die veel tuinen hebben. Daarnaast is een bamboehaag ook makkelijk te onderhouden. Hier nog een paar voordelen:

  • het overleeft de winter en het blijft groen in de winter zodat jij ook in de winter nog steeds een heg hebt.
  • bamboe groeit snel waardoor je niet de eerste tijd nog geen privacy hebt
  • het woekert niet

Over de auteur