Nu het steeds warmer wordt buiten en de zomer alweer bijna voor de deur staat, is het natuurlijk gezellig om met familie of vrienden lekker te gaan barbecue in de tuin. Echter vereist een goed georganiseerde barbecue de nodige voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het voedsel dat op de barbecue gaat, is dat vooral vegetarisch of worden er mooie stukken vlees geserveerd. Ook is het prettig als de gasten lekker kunnen zitten aan tafel op comfortabele stoelen. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven, hoe jij van de zomer een geslaagde barbecue kunt geven.

Het creëren van een gezellige zitplaats

Tijdens een barbecue is het belangrijk dat je gezellig met elkaar kunt eten. Dit zou dan ook gecreëerd kunt worden door de aanschaf van een comfortabele loungeset of eettafel met bijpassende stoelen. Zo kan je bijvoorbeeld een lange eettafel neerzetten, waarbij ieder op een bijpassende rotan tuinstoel kan zitten. Met heerlijk zit kussens, creëer je vrij gemakkelijk een comfortabele zitplaats. Naast dat je een tafel of stoelen apart van elkaar kunt kopen, kan dit ook in een bundel gekocht worden. Dit kan een eettafel zijn diverse stoelen zoals een kuip, riet of stoelen met een metalen constructie. Hierbij kan de keuze gemaakt worden om een tafel aan te schaffen voor 4 personen, of een tuinset 6 personen. Zo zorg je ervoor dat iedere gast een zitplaats heeft.

De barbecue

Nu iedereen voorzien is van een zitplaats, is het natuurlijk belangrijk dat er lekker gegeten wordt. Zo heb je barbecues op houtskool, elektriciteit of gas. Echte barbecues maken gebruik van houtskool, waardoor het voedsel voorzien wordt van een smokey smaak. Houd je hier nu niet van? Dan kan er gekozen worden om een barbecue aan te schaffen op gas of elektriciteit. De keuze in het formaat van de barbecue is enorm, waarbij de prijzen erg uiteenlopend kunnen oplopen. 

Naast de aanschaf van een barbecue is het handig om je aan een boodschappenlijstje te houden, zodat je alles in huis hebt als de barbecue begint. Hieronder wordt het boodschappenlijstje weergegeven:

  • Houtskool en aanmaakblokjes
  • Een barbecue tang (om het vlees te keren)
  • Aluminiumfolie 
  • Borden, bestek en glazen
  • Servetten
  • Vlees en groenten
  • Eventueel een partytent

Heb je alles in huis? Dan kan de barbecue beginnen, waarbij er heerlijk eten wordt gegeten en iedereen gezellig aan tafel kan zitten. 

Over de auteur