Ook als de zomermaanden voorbij zijn, kan het weer nog zo goed zijn dat je nog van de nazomer in je tuin wilt genieten. De dagen worden hoe dan ook wat korter, dus het aantal uren dat de zon in je tuin staat, is minder. En ook de wind kan wat kouder aanvoelen. Wat kun je doen om toch optimaal te genieten van je tuin in de nazomer? Je leest het hier.

Comfortabele tuinmeubels

Je tuinmeubels kies je zorgvuldig uit. Vind je het leuk om met familie of vrienden buiten te eten? Dan mag een ruime eettafel met voldoende stoelen niet ontbreken. Kies voor stoelen waarvan je de rugleuning kunt verstellen, zodat iedereen zijn eigen, comfortabele zithouding kan bepalen.

Houd je ervan om op je gemak ’s ochtends een kop koffie op je terras te drinken, dan is een loungeset een goede oplossing. Kies voor een paar ruime fauteuils of een set met een bank en een bijpassende salontafel. Met dikke kussens in de stoelen zit je lekker zacht. Is er geen zon? Leg dan een plaid over je benen om je benen lekker warm te houden.

Gezellige inrichting van tuin en terras

Vanaf je terras wil je natuurlijk ook wat te kijken hebben. Zorg er daarom voor dat je tuin ook in de nazomer nog mooi ingericht is. Maak een tuinplan, zodat je ook in september en oktober nog bloeiende planten in je tuin hebt staan. Met een paar mooie kaarsen op tafel en kleurrijke plantenpotten aan de rand van het terras, maak je het geheel compleet. Plaats op een aantal punten in de tuin spots die je op het groen richt. Dit geeft in het donker extra sfeer aan je tuin.

De juiste zonwering op je terras

Ieder jaargetijde heeft een andere stand van de zon. In het najaar kan de zon lager staan, waardoor je net de zon in je gezicht krijgt als je op het terras zit. Maar afgezien daarvan, kan de zon ook nog behoorlijk wat warmte geven. Met de juiste zonwering op je terras kun je zelf bepalen of je in de zon of de schaduw gaat zitten. Kies daarvoor bijvoorbeeld voor zonwering van Zonweringfabriek.

Bij de zonwering heb je onder andere keuze uit een zonnescherm die je aan de gevel bevestigt. Deze kun je naar eigen behoefte in verschillende standen uitdraaien. Of je kiest voor een terrasscherm dat je aan de rand van je veranda plaatst. Hiermee kun je niet alleen de zon tegenhouden. Je zit hiermee tevens uit de wind, zodat je ongestoord van je tuin kunt genieten.

Over de auteur