Eindelijk is het zover: de lente is begonnen! Meer dan ooit hebben we behoefte aan wat zonnestralen en ontspanning in de tuin. Om nóg meer van je tuin te genieten, kun je jouw tuin een nieuwe look geven. Zo is het net alsof je een compleet nieuwe tuin hebt. Het mooie is dat dit helemaal niet veel hoeft te kosten. Wij geven je daarom een aantal tips, zodat jij binnen no-time een nieuwe look voor je tuin hebt. 

Tip 1: breng nog meer groen in je tuin

Planten geven ontzettend veel sfeer aan je tuin, dus hoe meer hoe beter! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een éénjarige plant aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden, leven deze planten één jaar. In deze periode bloeien de planten rijkelijk en dat is natuurlijk heel gezellig en sfeervol. 

Als basis van je tuin kun je voor vaste planten gaan. Deze planten leven meerdere jaren en het is aan jou of je voor een bloeiende of niet-bloeiende variant gaat. Populaire vaste planten zijn lavendel, siergrassen en hosta. 

Last but not least kun je jouw tuin ook een tropische sfeer geven door kuipplanten te plaatsen. Deze (sub)tropische planten zet je in een pot of een bak zodat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Deze planten zijn namelijk niet bestand tegen de winter. Daarom is het belangrijk om ze in de herfst en winter op een vorstvrije plaats te zetten. Populaire kuipplanten zijn de olijfboom, citroenboom en een palm. 

Tip 2: plaats leuke accessoires in je tuin

Je hoeft van ons echt niet gelijk een compleet nieuwe loungeset aan te schaffen. We hebben je namelijk beloofd dat deze nieuwe look niet te veel geld zou kosten. Wat je wel kunt doen, is nieuwe kussens aanschaffen. Dit kunnen nieuwe tuinkussens zijn voor je loungeset, maar je kunt ook leuke sierkussentjes plaatsen. Kies eens voor een andere kleur dan je gewend bent en je zult zien wat een verschil dit maakt.

Verder kun je natuurlijk ook leuke kaarsen op een plateau zetten. Wat ook ontzettend veel sfeer aan je tuin geeft, is een parasol. Houd er wel rekening mee dat veel parasols zonder parasolvoeten geleverd worden. Gelukkig zijn ze overal makkelijk te verkrijgen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een schaduwdoek te plaatsen. Dit geeft je spontaan het gevoel alsof je op Ibiza zit. Heerlijk!

Tip 3: geef je schutting een nieuwe look

Heb je geen schutting en wil je er ook geen één? Ga dan snel door naar de volgende tip. Voor de mensen die wel een schutting hebben: hoe ziet je schutting eruit na al deze herfst- en winterstormen? Grote kans dat je schutting wel een opknapbeurt kan gebruiken. Met een likje beits is je schutting al enorm opgeknapt. Bedenk goed welke kleur je de schutting wilt beitsen, want een nieuw kleurtje zorgt ook weer voor een andere sfeer. Als je schutting aan vervanging toe is, kun je ook voor een totaal ander soort materiaal gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kunstof schutting? Dit geeft een chique en moderne uitstraling. 

Tip 4: kies mooie buitenverlichting uit

Mooie buitenverlichting geeft je tuin ook een gezellige sfeer als het donker is. Het is een klus die vaak onderschat wordt, omdat menig doe-het-zelver er iets te makkelijk over denkt. Vocht en elektriciteit gaan natuurlijk niet samen, dus het is belangrijk dat je secuur te werk gaat. Doe dus goed research voordat je aan de slag gaat of huur een professional in. Mocht je het niet ondergronds willen aanleggen, dan kun je natuurlijk ook voor verlichting op zonne-energie gaan. Deze kun je makkelijk in de grond zetten en geven ook ontzettend veel sfeer. 

Over de auteur