design hoek loungesets van teakhout

Fidji hoek loungeset Klik op de afbeelding voor meer informatie

Je wilt van je tuin een tweede woonkamer maken? Dan zijn degelijke en duurzame tuinmeubelen zeker geen luxe. En als je daarbij ook nog voor stijl kiest, is het plaatje compleet. Maar welke loungeset is geschikt voor jou? Waar moet je zoal op letten bij de aankoop? En wanneer is een design loungeset ook duurzaam? Wij geven jou een paar ideeën en tips zodat jij beter je keuze kunt maken. Heel duurzaam zijn natuurlijk de design hoek loungesets van teakhout. Hier ben je jaren goed mee!

Waarom kiezen voor een design hoek loungeset van teak?

Je tuin, en daarmee ook je design hoek loungeset dient ervoor om te genieten en tot rust te komen na een drukke dag. Je wilt in je design hoek loungeset een boek lezen, genieten van een glas wijn of met de kinderen knuffelen. En je wilt niet al te veel tijd steken in het onderhoud van je design hoek loungesets. Na de zomer wil je dat je design hoek loungebank buiten kan blijven staan. Als je al deze vereisten bekijkt, kun je besluiten dat design hoek loungesets van teakhout perfect aan deze eisen voldoen. Een design hoek loungeset van teak is sterk en is niet onderhevig aan rot. Als het nieuw is, ziet een teakhouten hoek loungebank er goudbruin tot goudgeel uit. Als je deze uitstraling wilt bewaren, kun je je teakhouten hoek loungeset regelmatig behandelen met olie, beits of een ander speciaal product. Maar dit is helemaal niet noodzakelijk. Als je het hout niet behandelt, krijgt je teakhouten hoek loungeset een prachtig grijs uiterlijk. Dit geldt natuurlijk enkel voor naturel hout. Als je daarentegen kiest voor hout dat behandeld is, kun je kiezen in welke kleur je je loungebank wilt.

Hoek loungebank teak; Kies zelf je kleur

Je kunt zelf de kleur van je hoek loungebank teak kiezen. De afwerking van design hoek loungesets gaat van wit tot donkergrijs, met daartussen heel wat schakeringen zoals taupe, antraciet of gray-wash. Op die manier kun je de kleur van je hoek loungebank teak volledig afstemmen op je huis en de omgeving. Grijs gaat bijvoorbeeld heel goed bij een landelijke of een industriële woning. Wit past perfect bij de moderne en minimalistische stijl. Naturel gaat goed bij een klassieke woning. Ook de omgeving speelt natuurlijk een rol. Heb je een tuin met veel schaduw? Dan verkies je misschien een lichte kleur. Of wil je een contrast vormen met je lichte terrastegels? Kies dan eerder voor een donkere uitvoering. Heb je veel bomen of houten ornamenten in je tuin? Dan past een naturel look perfect. Aan jou de keuze!

Design hoek loungeset van teak

ROUGH-B hoek loungeset  Klik op de afbeelding voor meer informatie

Welke stijl kies jij voor jouw teakhouten hoek loungebank: verfijnd of stoer?

Welke stijl je woning ook heeft, je vindt altijd wel een design hoek loungebank die perfect bij jou past. Kies jij voor stoer? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de design hoek loungebank ‘ROUGH-B‘. Deze is van teak van zeer hoge kwaliteit, maar heeft de look van steigerhout, wat een zeer robuuste indruk geeft. Ook de ‘Lido hoek loungeset‘ heeft deze stoere look. Zet daarnaast de ‘Apple Bee XXL-Factor‘ en je ziet meteen het verschil. Dit is een zeer fijne uitvoering. Dit geldt ook voor de ‘Denver hoek loungeset‘ met heel fijne pootjes en kleine aangehechte tafeltjes. Of neem nu bijvoorbeeld de ‘Rough Batang‘ teakhouten hoek loungeset. Deze is echt wel een rechttoe rechtaan design zonder franjes.

teakhouten hoek loungebank

Lido hoek loungeset  Klik op de afbeelding voor meer informatie

teakhouten hoek loungeset

Apple Bee XXL-Factor Klik op de afbeelding voor meer informatie

Design hoek loungesets

Denver hoek loungeset 3-delig Klik op de afbeelding voor meer informatie

design hoek loungebank

ROUGH Batang hoek loungeset Klik op de afbeelding voor meer informatie

Klassiek, modern, minimalistisch, Scandinavisch of industrieel?

Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen in de woninginrichting. De ontwerpers en producenten van design hoek loungesets volgen deze trends op de voet. Zo bestaat er voor elke woninginrichting een gepaste teakhouten hoek loungeset. Bij een klassieke woning past bijvoorbeeld de design hoek loungeset van teakhout ‘Cannes’. De leuningen doen denken aan gezellige ouderwetse zeteltjes. Toch zijn ze zeer hedendaags. Of bekijk eens de design hoek loungeset ‘Polo’. Deze laatste heeft fijne poten die bijna vintage aandoen. Bij een moderne woning horen strakke lijnen. Kies daarom voor een design hoek loungeset zoals bijvoorbeeld de ‘Forza Gradara hoek loungeset’. Deze is zeer strak met pure rechte lijnen. Een minimalistische vormgeving vind je in de ‘Java hoek loungeset’. Dit is een meubel dat bijna herleid is tot een plateau met kussens er op geplaatst. De Scandinavische stijl is heel erg in. Daarom vind je ook heel leuke design hoek loungesets in deze stijl. Kijk eens naar de ‘Stockholm hoek loungeset’: een zeer bijzonder en creatief meubel. Heb je een industrieel pand en wil je in je tuin een mooi design hoek loungeset van teakhout? Kies dan design hoek loungesets met veel hout en/of metaal en met een industriële uitstraling. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘Apple Bee Long Island loungeset’ waarbij vooral het hout opvalt. Ook de ‘Duke hoek loungeset’ met zijn bodem in stoere planken en steunen en onderstel in metaal past perfect in een industriële omgeving. En wat denk je van de gewaagde maar zeer stijlvolle teakhouten hoek loungeset ‘Apple Bee Pebble Beach’? Door zijn kleur wordt deze design hoek loungeset een ware blikvanger.

hoek loungebank teak

Cannes corner 
Klik op de afbeelding voor meer informatie

Design hoek loungeset

Java hoek loungeset  Klik op de afbeelding voor meer informatie

design hoek loungebank teak

Stockholm hoek loungeset  Klik op de afbeelding voor meer informatie

teak design hoek loungebank

Apple Bee Long Island  Klik op de afbeelding voor meer informatie

hoek loungeset

Duke hoek loungeset  Klik op de afbeelding voor meer informatie

stijlvolle design loungeset

Apple Bee Pebble Beach Klik op de afbeelding voor meer informatie

Combineer je design hoek loungeset

Als je heel veel uren buiten doorbrengt, dan is het de moeite waard om je design hoek loungeset te gaan combineren. Denk bijvoorbeeld aan een set van tafel en stoelen. Ook deze bestaan in teak, zodat ze mooi aansluiten bij jouw teakhouten hoek loungebank. Of wat vind je van een buitenkeuken met kastjes, grill, een aanrecht met spoelbak en eventueel een bar en een koelkast? Ook je buitenkeuken kun je uitvoeren in teak. Je design hoek loungebank van teak komt hierbij nog meer tot zijn recht! Maar denk ook aan kleine spullen die je met je hoek loungeset teak kunt combineren: plantenbakken en een vuurtafel in teak bijvoorbeeld. Denk je er aan om een tuinafsluiting te installeren? Ook die bestaan in teak. Stem al deze elementen in je tuin op elkaar af. Zo krijg je een uniform en stijlvol geheel.

Maak van je design hoek loungebank een gezellige hoek

Bij mooie design hoek loungesets horen sfeervolle tuinverlichting, stijlvolle kussens, dekentjes, een plant en windlichten op je tafeltje. Kleed je hoek loungeset teak aan net zoals je je zithoek binnen zou aankleden. Zo wordt je design hoek loungebank een deel van het stijlvolle geheel. Je tuin met je design hoek loungebank wordt jouw tweede thuis. Wedden dat je in de zomer daar meer uren in doorbrengt dan binnen in huis?

Advies is belangrijk: vraag het!

Bij de keuze van je design hoek loungebank is het belangrijk om advies te vragen. Een goede firma van design hoek loungesets van teakhout geeft je raad op gebied van kleur, stijl, type, grootte en eventueel het onderhoud van je loungeset. Bedenk dat andere kleuren, een andere vormgeving of andere afmetingen een totaal andere uitstraling aan je tuin geven. Laat je hierbij goed adviseren. Dit maakt het jou makkelijker om tot de juiste keuze te komen.

Over de auteur