Waar je in de zomer bijna iedere avond gebruik maakte van de tuinmeubelen in jouw achtertuin, is het in de winter veel minder aantrekkelijk om lekker buiten te gaan zitten. Hoewel de tuinmeubelen in de winter vaak niet meer gebruikt worden, laten veel mensen hun tuinmeubelen de gehele winter buiten staan. Soms kan dit geen kwaad, maar er zijn ook tuinmeubelen die verweren als je deze zonder enig tuinmeubel onderhoud buiten laat staan in de wintermaanden. Wil jij dat jouw tuinmeubelen deze winter goed doorkomen? Lees dan in dit artikel niet alleen welke tuinmeubelen je binnen moet plaatsen en welke tuinmeubelen je gewoon buiten kunt laten staan, maar lees ook welk tuinmeubel onderhoud jouw meubelstukken in de winter nodig hebben.

tuinmeubel onderhoud

Tuinmeubel buiten laten staan of naar binnen verplaatsen?

Sommige tuinmeubelen kunnen eenvoudig de gehele winter buiten blijven staan zonder dat de meubelstukken kapot gaan of minder mooi worden. Heb je bijvoorbeeld meubelstukken van gietijzer, dan is het over het algemeen niet nodig om jouw meubelstukken naar binnen te verplaatsen. Ook houten meubelstukken kunnen buiten blijven staan, maar deze meubelstukken kunnen wel wat verkleuren. Laat je jouw houten stoelen of tafel buiten staan in de winter, dan kan het dus zo zijn dat je na de winter aan de slag moet met een harde bezem om de meubels schoon te maken. Heb je kunststof tuinmeubelen, dan kun je deze beter binnen zetten in de winter. Kunststof meubelstukken verweren namelijk snel in de winter en kunnen dus eenvoudig beschadigd raken na een winter in de buitenlucht.

tuinmeubelen onderhouden

Tuinmeubelen onderhouden: drie algemene tips

Of je nu gietijzeren meubels buiten hebt staan, houten meubelstukken in je tuin hebt of kunststof meubels hebt: er zijn altijd enkele dingen die je kunt ondernemen voor het tuinmeubel onderhoud in de winter. Hanteer je onderstaande drie tuinmeubel onderhoud tips, dan houd je jouw meubelstukken allemaal zo goed als nieuw in de winter: 1. Zet je meubelstukken onder een zeil. Op deze manier kunnen de meubelstukken niet beschadigen door regen, sneeuw of andere weersomstandigheden. 2. Plaats tuinstoelen schuin tegen de tafel aan als je de stoelen niet gebruikt. Op deze manier blijft het water er niet in liggen en hebben de meubelstukken minder tuinmeubel onderhoud nodig. 3. Reinig de meubelstukken voor en na de winter met een harde borstel voor het beste tuinmeubel onderhoud.

tuinmeubelen onderhouden winter

Tuinmeubelen onderhouden: tips voor een lange levensduur

Wil je dat jouw tuinmeubelen een lange levensduur krijgen, ook buiten de koude en gure wintermaanden om? Lees dan onderstaande algemene tips voor tuinmeubelen onderhouden voor tuinmeubelen met een lange levensduur: 1. Heb je net nieuwe tuinmeubelen aangeschaft? Zet deze meubelstukken dan niet meteen in de tuin, maar verzorg de meubels eerst goed met de juiste middelen voor tuinmeubelen onderhouden. Deze middelen worden ook wel protectors genoemd en beschermen de meubelstukken tussen viezigheden. 2. Maak jouw meubelstukken regelmatig schoon met water en een borstel. Houten meubels moet je ook regelmatig opknappen door de meubels te schuren en opnieuw te lakken. 3. Twijfel je of een meubelstuk buiten kan blijven staan? Bespaar jezelf dan een hoop tijd aan tuinmeubelen onderhouden en zet de meubels voor de zekerheid binnen. Door jouw meubels binnen te plaatsen, voorkom je dat je uren bezig moet zijn met tuinmeubelen onderhouden of zelfs nieuwe meubels aan moet schaffen door beschadiging.

Over de auteur