Mensen zien een hekwerk of schutting vaak als een barrière voor bescherming van huizen, maar een mooi hekwerk zorgt ook voor een prachtig aanzicht van je tuin! Deze combinatie maakt het hebben van een hekwerk mooie toevoeging aan je tuin. Er zijn verschillende opties om meer sfeer en uitstraling te geven aan je tuin met een hekwerk of schutting. Is een traditionele houten schutting jouw stijl? Of ben je misschien toch opzoek naar een sierhekwerk? Spreekt een moderne schutting van beton je aan? Of misschien ga je toch voor een dubbelstaafmat hekwerk? Daarnaast maakt een tuinpoort het plaatje helemaal compleet. De mogelijkheden zijn eindeloos! In dit artikel nemen we de mogelijkheden met je door zodat je extra kunt genieten van jouw tuin.

Enkelstaafmat en dubbelstaafmat hekwerk

Enkelstaafmatten en dubbelstaafmat hekwerken zijn moderne, populaire en elegante hekwerken. Eerder werden dit soort hekken vooral op zakelijk gebied ingezet, maar door de moderne uitstraling van deze hekken worden ze nu ook heel vaak voor privé doeleinden gebruikt. Een groot voordeel van dit soort staafmat hekwerken is dat ze zeer stevig zijn. Daarnaast is het hek transparant, waardoor je een open doorkijk krijgt. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een afzetting rond een vijver. Wilt u wat minder doorkijk? Laat dan het hekwerk dichtvlechten met bijvoorbeeld planten of riet. Op deze manier creëer je meer privacy en sfeer, maar behoud je toch de stevigheid van het hek. Door het toevoegen van een tuinpoort sluit je jouw tuin volledig af voor extra veiligheid en een mooier aanzicht.

Hekwerk zwart

Sierhekwerk

Veel mensen kiezen voor het aanschaffen van een sierhekwerk. Een sierhekwerk zorgt namelijk niet alleen voor veiligheid, maar geeft ook een elegante, mooie en chique uitstraling aan jouw tuin. Ook hier geldt dat een tuinpoort het plaatje compleet maakt. Sierhekken worden gemaakt van staal, waardoor het mogelijk is om sierhekwerk in alle wenselijke vormen te buigen. Daarnaast is een sierhekwerk in veel gevallen onderhoudsvrij en duurzaam doordat ze gecoat worden. Een ander bijkomend voordeel is dat sierhekwerken vaak geschikt zijn voor maatwerk.

Hekwerk voor huis

Hout beton schuttingen

Wil je graag een iets moderne afscheiding in je tuin? Dan is een hout beton schutting en ideale keuze! Een hout beton schutting is een duurzame en zeer stevige afscheiding van je tuin. Deze soort schutting bestaat uit een houten schutting die stevig staat door gebruik van betonpalen. De houten tuinschermen worden geplaats op betonplaten. Deze betonplaten zijn voor een gedeelte in de grond gegraven. De houten schermen zijn aan elkaar vastgemaakt door middel van de betonpalen. Door het toevoegen van een tuinpoort in dezelfde houtsoort creëer je een mooi en compleet geheel met een moderne uitstraling.

Schutting met betonpalen diamantkop (1)

Bamboe schuttingen

Een bamboe schutting een natuurlijke en karakteristieke tuinafscheiding. Doordat bamboe van heel sterk materiaal is en niet verteert, heeft een bamboe schutting een lange levensduur. De hardheid van de bamboe stokken is vergelijkbaar met de hardheid van eikenhout. Een bamboe schutting wordt opgezet door middel van een stalen frame. Vervolgens wordt dit frame opgevuld met bamboe stokken. Een bamboe schutting staat dus niet alleen mooi in uw tuin, maar zorgt ook voor optimale stevigheid en veiligheid.

Bamboe schutting

Bovenstaande voorbeelden laten je verschillende mogelijkheden voor tuinafscheidingen zien. Bepaal zelf welke stijl het beste bij je past. Natuurlijk zijn er binnen deze 4 voorbeelden nog talloze mogelijkheden, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan maatwerk. Vind je het lastig om te bepalen welk hekwerk of schutting het beste bij jouw tuin past? Neem dan contact op met een ervaren hekwerk specialist. Zij kunnen je verder helpen met het maken van de juiste keuze!

 

Over de auteur