Een tuin is een verlengstuk van je huis en het is belangrijk om deze een natuurlijke en rustgevende uitstraling te geven. Hieronder volgen enkele tips voor het creëren van een natuurlijke tuin.

Maak gebruik van verschillende soorten beplanting

Een belangrijk aspect van het creëren van een natuurlijke tuin is het toevoegen van verschillende soorten beplanting. Probeer verschillende groen- en bladkleuren, bloemen en texturen te combineren om een natuurlijke en afwisselende uitstraling te creëren. Overweeg bijvoorbeeld het toevoegen van bomen, struiken, bloemen en gras om textuur en diepte aan de tuin toe te voegen.

Maak gebruik van natuurlijke materialen bij de afwerking van de tuin

Bij de afwerking van de tuin is het belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken. Bamboestokken voor bijvoorbeeld een bamboe schutting zijn bijvoorbeeld geweldige materialen die niet alleen natuurlijk ogen, maar ook duurzaam en sterk zijn. Ze bieden ook de mogelijkheid om een natuurlijke afscheiding te creëren tussen verschillende delen van de tuin.

Maak gebruik van verschillende soorten grondbedekking

Grondbedekking is een ander belangrijk aspect van het creëren van een natuurlijke tuin. Overweeg het gebruik van verschillende soorten grondbedekking, zoals gras, grind, mulch of stenen, om textuur en interesse aan de tuin toe te voegen. Het is belangrijk om grondbedekking te kiezen die bij de stijl en de omgeving van de tuin past en die bijdraagt aan de natuurlijke uitstraling van de tuin.

Maak gebruik van natuurlijke elementen

Een waterpartij in de tuin is een geweldige manier om natuur en rust in de tuin te brengen. Of je nu kiest voor een vijver, fontein of beek, een waterpartij zorgt voor een natuurlijke akoestiek en biedt de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van de natuur. Overweeg het toevoegen van waterplanten en vissen om een nog natuurlijker uiterlijk te creëren. Een waterpartij is ook een geweldige plek voor wilde vogels en andere dieren om te bezoeken en te verblijven.

Voeg natuurlijke meubels en decoratie toe

Natuurlijke meubels en decoratie zijn een belangrijk aspect van het creëren van een natuurlijke look in de tuin. Overweeg het toevoegen van natuurlijke materialen zoals hout, rotan of steen bij de inrichting van de tuin. Hiermee kun je een gezellige en uitnodigende sfeer creëren waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. 

Maak gebruik van natuurlijke verlichting

Verlichting kan zorgen voor een andere sfeer in de tuin. Maak gebruik van natuurlijke verlichting, zoals kaarsen, zonne-energieverlichting of zaklampen, om een natuurlijke en rustgevende sfeer te creëren. Deze verlichting kan worden gebruikt om paden en wandelroutes te markeren, maar ook om bepaalde gebieden in de tuin te accentueren en te benadrukken. Overweeg ook het toevoegen van verlichting aan bomen, planten en andere natuurlijke elementen om een nog meer natuurlijke look te creëren.

Over de auteur