Zodra de eerste tekenen van het voorjaar in beeld komen gaan we aan de slag om de tuin helemaal klaar te maken voor het seizoen. Door hem gezellig aan de kleden met fleurige bloemen en planten maak je het dan ook al helemaal gezellig. Wil je van je tuin een tweede woonkamer maken? Dan mogen ook fijne tuinmeubelen zeker niet ontbreken. Hier kun je lekker zitten of liggen om volledig te ontspannen. Je kunt kiezen voor onder andere een loungeset om heerlijk op te chillen. Wil je je tuinmeubilair ook gebruiken om aan te werken, knutselen, lezen of te eten? Dan zijn tuintafels ideaal. Hier kunnen je samen met je geliefde, jullie kinderen en jullie familie en vrienden avondenlang tafelen en voer je de mooiste en meest inspirerende gesprekken. Door te kiezen voor een grote tuintafel is er altijd plek voor extra gasten.

tuintafels

Verlies jezelf niet in het grote aanbod aan tuintafels

Als je op zoek gaat naar een geschikte tafel voor in de tuin is het goed om alvast van tevoren een wensenlijstje op te stellen. Je zult namelijk al gauw ervaren dat er een ontzettend groot aanbod aan allerlei verschillende tuintafels is. Hoe vind je hier nu jouw perfecte tuintafel? Door je een aantal voorbeelden te geven hopen we je een stapje op weg te kunnen helpen richting jouw nieuwe tafel.

Kies voor het materiaal dat het beste bij je past

Als het gaan om tuintafels kiezen sommigen mensen met name met hun designershart. Bij hen gaat het er vooral om dat de tafel er fantastisch uitziet, ook als dat meer onderhoud betekent. Een voorbeeld van dit soort tafels is de tuintafel van onbehandeld hout. Een dergelijke tafel moet je eigenlijk minimaal twee keer per jaar grondig schoonmaken om te zorgen dat hij lang meegaat. Andere mensen kiezen juist praktisch. Zij gaan voor tuintafels die lekker makkelijk schoon te houden zijn. Voorbeelden hiervan zijn onder meer kunststof, aluminium of metalen tafels en tafels met een glazen blad. Deze kun je vaak met een simpel schoonmaakmiddeltje en een spons of doek even afnemen en ze zien er weer uit als nieuw.

Hardhouten tuintafels op maat laten bouwen

Naast de meer bekende soorten tuintafels is er tegenwoordig ook een prachtig alternatief: de hardhouten tuintafel. Deze wordt behandeld met een speciale olie waardoor hij goed beschermd is tegen weer en wind. Het resultaat is een tuintafel die vele jaren meegaat. Om hem in een perfecte conditie te houden is het goed om hem jaarlijks zelf even opnieuw te oliën. Je kunt de hardhouten tuintafel bij diverse gespecialiseerde bedrijven in ons land helemaal op maat laten maken, zodat je een uniek exemplaar in je bezit krijgt. Hiervoor geef je eenvoudig door wat je wensen zijn en vervolgens gaan de vakmannen voor je aan het werk. De tuintafel van je dromen wordt samengesteld op basis van wat jij hebt doorgegeven. Je kunt deze tuintafel dus net zo klein of zo groot laten maken als je zelf wilt en laat precies die tafelpoot monteren die jou het meeste aanspreekt. Ook in de kleurkeuze voor zowel het blad als de poten ben je helemaal vrij.

Over de auteur