Tot nu toe zijn de temperaturen buiten vrij mild geweest, maar de komende weken gaat de temperatuur wel naar beneden. Ook is er meer kans op sneeuw, hagel en helaas ook regen. Wil je dat jouw tuinmeubels de winter door komen? Dan is het belangrijk ze winterklaar te maken. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Tuinmeubels winterklaar maken

Heb je mooie tuinmeubels van een aanbieder als Tuinmeubelshop.nl in de tuin staan? Dan is het belangrijk deze meubels goed te beschermen tegen de koude winterdagen. Dit doe je door de meubels goed af te dekken met een plastic zeil. Let goed op dat alle delen van de tuinmeubels bedekt zijn met het zeil, want dit is zeker een must als je wil dat jouw meubels de winter overleven.

Tip: leg een paar zware stenen op de uiteinden van het zeil. Gaat het hard waaien, dan zorgt het gewicht van de stenen ervoor dat het zeil goed blijft liggen.

De parasol winterklaar maken

Ook de parasol moet beschermd worden tegen de koude winterdagen. Dit doe je niet met een plastic zeil, maar met de parasolhoes die bij het product hoort. Kun je de hoes niet meer vinden? Dan kun je deze met een beetje geluk nog los bestellen. Wordt de hoes niet los verkocht, dan kun je alsnog een plastic zeil gebruiken om de parasol te beschermen. Ook kun je ervoor kiezen de parasol naar binnen te halen, bijvoorbeeld door de parasol in de schuur of in de garage te zetten. Heb je een parasolhoes, dan is dit niet nodig. Zonder heos is het wel verstandig de parasol binnen te zetten.

De rest van de tuin beschermen tegen de winter

Niet alle planten in je tuin reageren goed op vorst. Om je tuin winterklaar te maken, zoek je eerst uit welke planten wel en niet tegen vorst kunnen. De planten die kapot gaan door vorst, zet je in de schuur of onder een afdak. Door een doek over de planten heen te leggen, bescherm je ze goed tegen lage temperaturen. Heb je voldoende ruimte om de planten binnen te zetten? Dan is dit nog beter. Zelfs met een doek over de planten heen, kunnen ze namelijk beschadigen bij lage temperaturen. Zet je de planten binnen, dan loop je dit risico niet.

Tot slot maak je het gazon winterklaar. Dit doe je door regelmatig de bladeren van het gazon te verwijderen. Blijf het gras groeien in de winter, dan moet je het blijven maaien. Groeit het gras niet, dan is dit niet nodig. Wel blijf je de hele winter harken, want bladeren op het gazon kunnen het gras beschadigen.

Over de auteur