Wil jij lekker genieten van het buitenleven? Dan is een veranda een absolute must. Met een veranda of overkapping ben je alle seizoenen beschut tegen weer en wind zodat je vaker en langer buiten kunt zitten. Een veranda wordt dan ook vaak gezien als een verlengstuk van de woning.

Dan wil je die ruimte natuurlijk ook gezellig en stijlvol inrichten. Van meubelen tot planten en van zijden bloemen tot windlichten, op een veranda kun je veel leuke en praktische dingen kwijt. We geven je vijf slimme tips voor het inrichten van jouw veranda.

Kies een stijl

Welke stijl past goed bij jou, bij jouw tuin en bij de woning? Dit wordt de basis van de inrichting. Je kunt de veranda inrichting in dezelfde stijl als de interieurstijl van de woning, of kiezen voor een complementaire (of zelfs compleet andere) stijl. Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens op internet naar verschillende stijlen, of bezoek een woonboulevard.

Maak een moodboard

Heb je de stijl gevonden die helemaal bij jou past? Dan is het tijd voor het maken van een moodboard. Dat doe je digitaal met afbeeldingen van internet, of op papier met behulp van tijdschriften. Met behulp van een moodboard kom je erachter welke aspecten van de gekozen stijl jou vooral aanspreken, en welke kleur jouw voorkeur heeft.

Bepaal je budget

Je kunt grote plannen hebben voor de veranda, als halverwege het budget op is, dan sta je voor een uitdaging. Kijk dus eerst goed daar wat je wilt en kunt uitgeven, en ga daar op shoppen. Heb je een beperkt budget? In kringloopwinkels en outlets vind je vaak ook heel leuke spulletjes.

Kies de juiste tuinmeubelen

Tuinmeubelen maken een belangrijk onderdeel uit van de inrichting van de veranda. Het is de basis van de inrichting, waar je verder omheen werkt met accessoires. Wil je zeker weten dat je voldoende ruimte hebt voor meubelen en accessoires? Maak dan eerst een plattegrond op schaal van de veranda en teken alles zorgvuldig in. Op die manier zie je in een oogopslag of alles op de veranda past en of je nog voldoende loopruimte over hebt.

Kies de accessoires

Is de basis van de inrichting gereed, dan is het tijd voor het kiezen van de accessoires. Accessoires kies je in de stijl en kleur die bij de rest van de inrichting passen om een mooi en harmonieus geheel te creëren. Een paar planten of zijden bloemen om de tuin door te trekken naar de veranda, sfeerlampen en windlichten voor het verlichten van lange zomeravonden, een schommelstoel voor een paar heerlijk relaxte momenten. Als je de veranda inricht voor verschillende doeleinden, heb je zomer en winter plezier van het buitenleven.

Over de auteur