4 belangrijke tips voor als je aan een garage aanbouw begint

Veel mensen breiden hun woning uit met een garage uitbouw. De garage gebruiken ze niet alleen om hun auto neer te zetten, maar ook om spullen op te slaan. Heb jij besloten dat je jouw woning ook uit wilt breiden met een garage en wil je deze garage aanbouwen? Gebruik dan de vier tips in dit artikel om ervoor te zorgen dat jouw garage aanbouw aan het einde van de rit helemaal aan je eisen en verwachtingen voldoet.

Tip 1: creëer een goede eenheid

Het is niet mooi als de garage aanbouw er heel anders uit ziet dan je woning. Om ervoor te zorgen dat jouw aanbouw er mooi uit ziet naast je huis, is het belangrijk om de aanbouw in dezelfde stijl als je woning te bouwen. Dit betekent niet alleen dat je dezelfde kleuren gebruikt in de aanbouw, maar dat de materialen van de aanbouw ook bij de materialen van jouw woning moeten passen. Heb je bijvoorbeeld houten kozijnen in de gevel van je woning, dan laat je ditzelfde hout ook terugkomen in de garage aanbouw.

Tip 2: vergeet de tuin niet

Moet je een stuk van de tuin inleveren om de garage aan te kunnen bouwen? Vergeet dan niet om de tuin een make-over te geven. Ben je een stuk van de bestaande tuin kwijt voor de aanbouw, dan moet je de tuin hier wel op aanpassen. Dit betekent dat je het deel van de grond dat je nog over hebt voor jouw tuin, wat nieuwe plantjes en eventueel een nieuwe indeling geeft.

Tip 3: denk al vroeg na over de inrichting van de garage

Ga je de garage alleen gebruiken als opbergruimte, dan komt de garage er anders uit te zien dan wanneer je hier een extra werkruimte gaat maken. De uiteindelijke inrichting van de garage kun je later nog bepalen, maar over sommige dingen moet je bij het bouwproces al wel nadenken. Wil je van de garage bijvoorbeeld een extra werkruimte maken of een speelkamer voor de kinderen, dan moet hier bijvoorbeeld een verwarming komen. Ook is de isolatie van de garage in dit geval belangrijker, aangezien je niet wil dat de warmte van de verwarming verloren gaat. Je hoeft nog niet alles uit te denken, maar over sommige dingen moet je al wel nadenken voor je de garage gaat bouwen.

Tip 4: investeer in een goede garagedeur

Een garage moet vooral praktisch zijn, of je de ruimte nu gaat gebruiken als opbergplek of als extra werk- of speelkamer. Een goede manier om de garage praktisch in te richten, is door hier een gebruiksvriendelijke en hoogwaardige deur voor de aanbouw aan te schaffen. Wil je jouw auto gemakkelijk en snel in de garage kunnen zetten, dan raden wij je aan om een roldeur voor de garage te kopen. Wil je de garage gebruiken als extra werkruimte, dan is een roldeur misschien niet zo geschikt. In dit geval kun je de garage voorzien van een standaard deur, maar dan wel een deur die je goed op slot kunt doen om jouw garage optimaal te beveiligen. Hoe je jouw garage ook in gaat richten: je investeert altijd in een goede deur die bij de ruimte past.

Over de auteur