Steeds meer kinderen zitten de hele dag binnen. In de koude wintermaanden is dit niet zo vreemd, maar in het voorjaar en in de zomer moeten de kids eigenlijk wel wat meer naar buiten. Om de kinderen te stimuleren lekker buiten te spelen, kun je leuk speelgoed aanschaffen om buiten mee te spelen. In dit artikel lees je wat de top 5 leukste tuinproducten voor kinderen van dit moment zijn, zodat je precies weet wat jij moet kopen om je kinderen de deur uit te krijgen dit voorjaar.

1: Een speelhuisjespeelhuisje

Alle kinderen vinden het leuk om een speelhuisje in de tuin te krijgen. Voor jongere kinderen schaf je een eenvoudiger speelhuisje aan, terwijl je oudere kinderen verrast met een wat hoger en spannender speelhuisje voor in de tuin. Niet alleen jouw kinderen komen meer buiten, maar ook de kinderen uit de buurt komen lekker bij jou in de tuin spelen. Door jouw kinderen mee te laten beslissen bij het kopen van een speelhuisje voor in de tuin, weet je zeker dat ze hier echt blij mee zijn. Zo heb je de garantie dat ze echt veel met hun speelhuisje gaan spelen en inderdaad meer buiten zijn.

zwembad2: Een zwembad

Het voorjaar moet nog beginnen, maar voor je het weet is het alweer zomer. Zit het weer een beetje mee, dan wordt het in de zomermaanden gemakkelijk 25 tot zelfs 35 graden. Heb je een zwembad in de tuin, dan weet je zeker dat jij en je kids de zomermaanden goed doorkomen. Bovendien garandeer je de kinderen uren speelplezier, want in een zwembad van een aanbieder als Grootplezier kunnen de kinderen urenlang heerlijk spelen.

3: Een trampoline

Lekker springen op de trampoline: kinderen vinden het heerlijk. Voor jongere kinderen koop je een kleinere trampoline en voor de oudere kids koop je een grote trampoline. Kinderen kunnen niet alleen urenlang springen op de trampoline, maar kunnen hier ook allerlei spelletjes voor verzinnen. Voor je het weet zijn je kinderen uren achter elkaar allerlei zelfverzonnen spelletjes aan het spelen op de trampoline. Een goede investering dat buitenspeelgoed!

4: Een boomhut

Heb je een hoge en stevige boom in de tuin, dan kun je ook een boomhut aanschaffen. Je kiest zelf hoe de boomhut eruit moet komen te zien en hoe hoog de boomhut moet worden. Je kunt de boomhut bijvoorbeeld uitbreiden met een glijbaan of een schommel, maar je kunt er ook een soort clubhuis van maken. Leg een lekkere zitzak in de boomhut, leg er leuke spelletjes neer en sluit er elektriciteit aan, zodat de kinderen er muziek kunnen luisteren of televisie kunnen kijken. Hebben de kinderen een mooie boomhut, dan kunnen wij je garanderen dat ze de hele zomer buiten zijn in hun nieuwe huisje.

5: Een moestuintje

Vinden jouw kinderen het leuk om in de tuin te werken en was de moestuintjesactie van Albert Heijn een groot succes in jouw gezin? Dan kun je ook een moestuintje inrichten voor de kids. De kinderen kiezen zelf welke groentesoorten ze in hun moestuintje verbouwen en jij helpt ze om de moestuin bij te houden. Gaat alles goed, dan eten jullie deze zomer de gezonde producten uit jullie eigen moestuintje.

Over de auteur