De tuin wordt een plek waar je graag vertoeft. Het is ontspannend om in je tuin te genieten na een drukke werkdag. Wat is er heerlijker dan samen met familie of vrienden lekker te tafelen in een mooie en rustige omgeving. Daarom worden de tuinmeubelen ook alsmaar mooier. Ze zien er bijna uit als de meubelen voor binnenshuis. Wij gingen op zoek naar een aantal mooie ovale tuintafels. We merkten dat er heel wat diverse ontwerpen te verkrijgen zijn die uit verschillende materialen bestaan. Wij hebben alvast onze selectie gemaakt. Laat jij je ook verleiden tot een ellips of ovale dining tuintafel?

1. Bellagio Induno ellips tuintafel

Bellagio Induno tuintafel

Deze ovale tuintafel staat uitstekend bij een stoere woning. Het robuuste onderstel met kruisvormige poten en het greywash teak tafelblad maken deze tuintafel tot een stevige tafel.

2. Hartman Provance elips dining tafel

Hartman Provance Elips tuintafel

Deze tafel heeft eveneens een stoer onderstel met kruisvormige constructie. Het tafelblad heeft een totaal andere vormgeving dan het Bellagio Induno model en dat maakt deze tuintafel minder stoer en eerder elegant. Dit is een tafel voor de moderne, landelijke of retro woning.

3. Ellips dining tuintafel

Ellips dining tuintafel

Dit is een zeer robuuste ellips tuintafel die volledig uit hout is vervaardigd. Het doet denken aan de stevige kloostertafels. Hout brengt extra natuur in de tuin, en dat doet deze tafel vast en zeker. Ze komt perfect tot haar recht in een landelijke of traditionele omgeving.

4. Bernstein granieten ovale tuintafel

Bernstein granieten tuintafel

Hou je van een strakke moderne look? Dan is deze ovale dining tuintafel een echte must. Het bijzondere onderstel dat uit twee zware blokken bestaat, geeft een kunstzinnige touch aan deze tuintafel.

5. Berlijn dining tuintafel graniet

Berlijn dining tuintafel

Ook in deze tafel zien we een granieten tafelblad. Ze heeft een iets fijnere vormgeving dan de Berstein ovale tuintafel. Dit is een tafel die bij modern, retro en industrieel past.

Ovale tuintafel of een ellips tuintafel: wat kies jij?

Ken jij het verschil tussen ovaal en ellips? Wij zochten het even voor je op. Een tuintafel ovaal heeft enkel ronde curven. Een ellips tuintafel heeft twee rechte kanten (de lange kant) die overgaan in ronde bogen (de korte kant). Ovale tuintafels ogen daarom iets fijner dan ellips tuintafels. Als jouw tuintafel ovaal is, dan zitten alle genodigden aan een gebogen vorm van de tafel, terwijl aan ellips tuintafels een paar van de genodigden aan een rechte kant zitten. Wat hiervan de voor- of nadelen zijn, is voor discussie vatbaar. Sommigen beweren dat, hoe meer de genodigden naar elkaar kunnen toe kijken (ovaal dus), hoe meer contacten ze hebben tijdens het eten. Anderen zeggen van ellips tafels dat ze comfortabeler zijn. Wij laten deze discussie even in het midden en laten de keuze volledig aan jou over. Tenslotte zijn de vormen ellips en ovaal ook een kwestie van persoonlijke smaak.

Gebogen vormen voor je tuin

Met de ronde vormen van ellips en ovale tuintafels kun je strakke en koele lijnen in je tuin doorbreken. Gebruik deze lijnen om de look van je tuin te bepalen. Beeld je een ovale tuintafel in op een strak terras. Meteen heb je een ander uitzicht dan wanneer je een strakke rechthoekige tafel zou kiezen. Denk daarnaast ook aan de vormen van je stoelen. Kies je strakke stoelen of stoelen met curven? Hetzelfde geldt voor je verlichting, je bloembakken en andere accessoires. En denk ook aan de vorm van je parasol. Een ovale tuintafel hoort best wel onder een ovale parasol die de tafel optimaal van schaduw voorziet. Let op: ovale parasols bestaan niet als zodanig. Het gaat meestal over een 8 hoekige of zelfs 12-hoekige parasol. En voor de ellipsvormige tafels bestaat er ook de ellips parasol met twee rechte kanten.

Details tellen mee

Het zit ‘m vaak in de kleine details. Ga bewust om met de inrichting van je tuin, net zoals je dat ook met je interieur doet. Op ellips of ovale tuintafels horen ellips of ovale placemats. Kies voor een ovale ijsemmer in plaats van een ronde voor de champagne. Of plaats geen ronde maar een ellips bloempothouder op je tafel. Het zijn de kleine details die je tafel nog meer tot uiting laten komen. Rechte vormen met elkaar combineren is zeer makkelijk. Ronde vormen daarentegen vergen wat meer aandacht. Maar als jij er telkens op let dat het plaatje klopt, dan laat het zien dat je zorgvuldig met je tuin bezig bent. De kleine details maken van je tuininrichting een plezier voor het oog.

Over de auteur