Ben jij de gelukkige bezitter van een overkapping aan je woning? Dan heb je hier waarschijnlijk al heel veel zalige uurtjes doorgebracht. Ook al zit je beschut onder je overkapping, er is toch altijd een moment dat het te fris wordt en dat je (helaas) naar binnen moet verhuizen. Dit kan beter! Misschien had je al gedacht aan een vuurkorf of een terrashaard? Het kan nog beter! Denk bijvoorbeeld eens aan luxe speksteenkachels of mooie houtkachels die je, net als binnen, buiten onder je overkapping installeert. Wij geven jou hier in dit artikel een aantal mogelijkheden om het lekker warm te hebben op frisse momenten.

Waarom kiezen voor een speksteenkachel?

Speksteen heeft als eigenschap de warmte goed op te slorpen. Het duurt altijd eventjes vooraleer de kachel helemaal warm is, maar eens ze op temperatuur is, verdeelt ze de warmte mooi gelijkmatig. Het is aangenaam om rond de kachel te zitten en de stralingswarmte te voelen. Vanaf het moment dat je geen hout meer bij stookt, blijft de kachel nog een hele tijd warm. Dit is heel aangenaam omdat je nog lekker een tijdje door kunt zakken in plaats van plots binnen te moeten gaan. Speksteen kan ook heel goed tegen verschillende weersomstandigheden. Misschien is het in bepaalde seizoenen wel vochtig, zelfs onder de overkapping. Speksteen heeft hier weinig of geen last van. Luxe speksteenkachels heb je in verschillende formaten: hoog, breed of smal. Ze mogen best gezien worden. Ze geven aan de ruimte onder je overkapping extra allure.

Of kies je voor een metalen houtkachel?

Een metalen houtkachel kan perfect voor buiten, zolang je ze goed beschermt in perioden wanneer het vochtig is buiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inbouw-houtkachel tegen de gevel van je huis. Of je kiest voor een vrijstaande houtkachel met een rookkanaal dat door de ruimte onder je afkapping loopt. Dit geeft nog extra warmte. Verder zijn er geen grenzen als het gaat om het installeren van een houtkachel onder je overkapping. Denk bijvoorbeeld aan een zwevende kachel, een kachel met een voorraadvak voor je hout, een ronde design houtkachel of een houtkachel met niet één maar meerdere zijden met glazen wanden.

Een kachel onder je overkapping maakt het nog gezelliger in je tuin. Geniet van je buiten-woonkamer door de ruimte mooi aan te kleden. Denk aan leuke zetels, sierkussentjes, een vloerkleed en een lekker warm dekentje voor aan de kachel.

Over de auteur