In onze vrije tijd zijn we vaak het liefst thuis en als het zonnig en warm is, brengen we graag tijd door in onze eigen tuin of balkon. Maar is alles nog steeds wel naar je smaak en behoeftes ingericht? Als het de hoogste tijd is om te investeren in tuinmeubilair waarop je kunt uitrusten, genieten van een diner in je achtertuin of bezoek ontvangen in een comfortabele en ontspannen sfeer, dan is een steigerhouten loungeset vast iets voor jou.

Hoe maakt een loungeset je tuin nog mooier?

Een loungeset is ideaal als je echt tot rust wilt komen. Je kunt zitten, liggen en uren kletsen terwijl de zon langzaam ondergaat. Het zitcomfort van een goede loungeset is te vergelijken met je meest comfortabele bank. Kies je voor een steigerhouten loungeset, dan kies je voor tuinmeubilair dat niet alleen duurzaam is, maar ook een moderne en stijlvolle uitstraling heeft. Er zijn steigerhouten loungesets in verschillende modellen en stijlen. Een loungeset van steigerhout, mits goed op maat gemaakt, is een versiering voor elke tuin of ieder tuinterras.

Waarom kiezen voor een steigerhouten loungeset?

Steigerhout heeft van nature een doorleefde en enigszins vintage uitstraling. Er wordt voor meubilair gebruikgemaakt van steigerhout dat jaren dienst heeft gedaan in de buitenlucht. Door de jarenlange blootstelling aan direct zonlicht, temperatuurwisselingen, regen en stof heeft het hout een ruwe uitstraling gekregen. In het hout is een natuurlijke beschermlaag ontstaan. Deze patinalaag geeft steigerhout zijn karakteristieke en grauwe uiterlijk. Omdat voor tuinmeubelen gerecycled steigerhout gebruikt wordt, werk je dus onbewust mee aan een meer duurzame samenleving met zo min mogelijk afval. Wanneer je een steigerhouten loungeset bestelt, krijg je een op maat gemaakte tuinset die dus verduurzaamd is. Door het steigerhout te behandelen met voedende olie, is je set nog beter bestand tegen de weerselementen. Je kunt je steigerhouten meubilair eenvoudig met een nat doekje reinigen. Pas na een jaar of twee mag je denken aan een nieuwe oliebehandeling.

Verschillende steigerhouten loungesets 

Er zijn verschillende soorten steigerhout loungesets te bedenken. Als je een steigerhouten loungeset wilt met een écht industriële uitstraling, dan is er bijna niets mooiers dan een loungeset waarbij het frame gemaakt is van gerecyclede steigerpijpen. Er zijn ook loungesets die bestaan uit meerdere sofa’s, naast loungesets waarbij een grote sofa wordt aangevuld met comfortabele fauteuils van steigerhout. Voor extra zitcomfort hebben de meeste loungesets comfortabele kussens met hoogwaardige bekleding die je zonder problemen buiten kunt gebruiken. Voor de bekleding kun je helemaal los gaan, van effen tot de meest wilde patronen.

Bestel je steigerhouten loungeset op maat

Als van plan bent een steigerhouten loungeset aan te schaffen, kun je hem vaak heel eenvoudig online bestellen. En het leukste is nog dat elke loungeset geheel op maat kunt laten maken, precies volgens jouw specificaties. Een extra lange bank, een iets hogere zitting, alles is mogelijk. Neem de maten van je tuinterras op en bepaal waar je loungeset van steigerhout moet komen te staan.

Over de auteur