De tuin: het is hoe dan ook een van de belangrijkste onderdelen van een woning, welke stijl die ook mag hebben. De inrichting en afwerking van de tuin is dan ook een zaak die heel wat tijd en aandacht verdient; ze draagt immers bij aan de look en feel van de woning.

Er bestaan ontelbaar veel manieren om je tuin een unieke uitstraling te geven: van het juiste tuinmeubilair tot een opvallende beplanting, en nog veer meer. Als je echter je tuin zowel stijlvoller als comfortabeler wil maken, dan is kiezen voor kunststof draadstoelen een slimme zet.

Wat zijn kunststof draadstoelen?

Vaak vergeten mensen hoe belangrijk degelijk meubilair is bij de inrichting van de tuin. Toch speelt het een grote rol bij de look van het terras of de tuin, en natuurlijk het comfort dat je er kunt ervaren. Kunststof draadstoelen zijn daarbij de ideale oplossing als je op zoek bent naar comfort én een leuke look.

Kunststof draadstoelen voor in de tuin bestaan logischerwijs uit kunststof, maar zijn doorgaans lichter dan binnenhuis modellen door hun structuur. Door het gebruik van kunststof ‘draden’ in plaats van volledige rugleuningen en zitvlakken weegt zo’n stoel dan ook heel wat minder. De voordelen:

1. Een kunststof draadstoel kan eenvoudiger verplaatst en opgeborgen worden

Kunstsof draadstoelen zijn de ideale oplossing voor zij die niet met ware meubelstukken willen rondzeulen, en ze in een mum van tijd willen kunnen opbergen en uitzetten als het nodig is. Dankzij het lichte gewicht zijn dergelijke stoelen eenvoudig te verplaatsen en op te bergen. Daarbij zijn ze ook stapelbaar, waardoor je ruimte bespaart.

2. Kunststof draadstoelen hebben weinig onderhoud nodig

Ook zorgt de lichte structuur, met zijn vele openingen, ervoor dat een kunststof draadstoel weinig onderhoud nodig heeft. Je kunt ze bijvoorbeeld zonder problemen buiten laten staan als het regent; het water blijft er niet op liggen en loopt gewoon naar beneden. Hierdoor zijn ze in een mum van tijd droog en weer gebruiksklaar!

3. Kunststof draadstoelen ogen modern en toch gezellig

Vervolgens heeft een draadstoel als voordeel dat het een erg gebalanceerde uitstraling heeft: dankzij de structuur ogen de stoelen landelijk en klassiek, terwijl het gebruik van kunststof dan weer een moderne ondertoon aan de stoelen geeft. De perfecte balans dus als je je tuin op een leuke manier wil inrichten.

4. Kunststof draadstoelen zijn duurzaam

Ten slotte zijn kunststof draadstoelen erg duurzaam. Het gebruik van kwalitatief kunststof maakt deze stoelen bestand tegen regen, wind en weer, waardoor ze langer meegaan en u dus heel wat geld bespaart op de lange termijn.

Kunststof draadstoelen voor in de tuin: de vele mogelijkheden

Nu duidelijk is waarom je voor dergelijke stoelen zou moeten kiezen, is het natuurlijk nog de vraag welke modellen je nodig hebt. De ene kunststof draadstoel is de andere, en op zoek gaan naar het beste model voor jouw tuin en voorkeur is dan ook van belang.

Het volgende overzicht geeft enkele van de populairste draadstoelen. Op die manier heb je een duidelijk beeld van wat je kan verwachten, en dat maakt het eenvoudiger een goede draadstoel te kiezen:

kleuurrijke draadstoel

Apple Bee Hawaii 

kunststof draadstoel

Apple Bee Hawaii 

kunststof draadstoelen

Apple Bee Hawaii 

kleurrijke draadstoelen

Apple Bee Hawaii lounge balkonset

1. Een Apple Bee draadstoel: eenvoud en comfort in één

Houd je het graag eenvoudig bij de inrichting van je tuin, dan is Apple Bee het merk voor jou. Deze draadstoelen zijn vrij van versieringen en ornamenten, waardoor ze perfect passen in een tuin die een gelijkaardige look heeft. Niettemin bestaan er ook kleurige modellen in het fel oranje of lichtblauw, en zelfs heuse ligstoelen of dubbele stoelen voor wie wat meer ruimte heeft in de tuin of op het terras.

draadstoelen

Woood Wings 

draadstoel voor buiten

Woood Cocktail 

draadstoel

Woood Jane 

2. Een Woood draadstoel voor een gezellige atmosfeer

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je tuin net dat ietsje gezelliger en aangenamer wil maken. Draadstoelen van Woood zijn in dat geval de beste optie; dankzij hun ronde, compacte design zijn ze de perfecte draadstoelen voor wie echt comfortabel wil zitten op het terras. Er bestaan echter ook iets huiselijkere modellen van dit merk, zoals de Ole of Wings draadstoelen. Het merk kenmerkt zich door het gebruik van opvallende geometrische vormen en glooiende draden.

Een draadstoel van kwaliteit, zeker en vast de moeite waard

Hoewel bovenstaande modellen natuurlijk nog maar enkele voorbeelden zijn van draadstoelen, geeft het je toch al een duidelijk beeld van wat je kan verwachten bij de zoektocht naar degelijk tuinmeubilair.

Een kunststof draadstoel biedt comfort, gebruiksgemak, en is daarbij erg duurzaam. Stuk voor stuk kwaliteiten die van groot belang zijn bij meubilair, zeker als dit buiten wordt gebruikt en aan weersomstandigheden wordt blootgesteld!

Over de auteur