Iedereen die in een ‘smart home’ woont, weet dat het gebruik van al die slimme apparaten een hoop voordelen kan opleveren. Apparaten of lampen die met een app op je telefoon of tablet te bedienen zijn kunnen zorgen voor een lagere energierekening, een betere veiligheid en een gemakkelijker leven. Waarom zou je je smart home daarom niet doortrekken naar buiten en ook een slimme tuin creëren? In deze blog lees je wat je hier allemaal voor nodig hebt, om zo ook buiten van alle voordelen te kunnen genieten.

1. Slimme tuinverlichting

Normale tuinverlichting vervangen door slimme tuinverlichting is een makkelijke eerste stap bij het slim maken van je tuin. Bijkomend voordeel is dat je jouw tuin hiermee op een veel leukere manier kunt verlichten. Deze lampen zijn namelijk niet alleen met een app op je telefoon of tablet te bedienen, maar hebben over het algemeen ook veel meer opties. Zo kun je vaak kiezen uit een groot aantal lichtkleuren om altijd de juiste sfeer te creëren in de tuin. Themafeestje, barbecue of avondje studeren? Door te switchen tussen gekleurde verlichting en verschillende wittinten pas je de verlichting aan de situatie aan.

Het gebruik van tuinverlichting met slimme opties is niet alleen heel leuk, maar verhoogt ook het gebruikscomfort. Zo is het vaak mogelijk om tijdschema’s in te stellen en met behulp van de app te zorgen dat het licht op een vooraf bepaald tijdstip automatisch aanspringt. Zorg bijvoorbeeld dat het licht gaat branden als het buiten donker wordt en weer stopt met branden als de zon weer opkomt. Of creëer een schema waarmee je regelt dat de tuinverlichting standaard aan staat als je thuiskomt uit werk. De mogelijkheden zijn eindeloos en het automatiseren van de lampen is makkelijk en snel gedaan. Op deze manier hoef je minder moeite te doen én staat het licht nooit meer onnodig aan. Zo kan dit zelfs een besparing op je energierekening opleveren. 

2. Slimme beveiliging

Je huis en tuin beschermen, zelfs als je niet thuis bent? Ook hier kun je slimme apparaten voor gebruiken. Bedenk maar eens hoe handig het kan zijn om je slimme tuinverlichting met behulp van een tijdschema aan te laten gaan in de avond. Zo worden mogelijke inbrekers eenvoudig misleid als je op vakantie bent. 

Daarnaast zijn er nog veel meer opties. Bijvoorbeeld een slimme beveiligingscamera waarmee je altijd je huis in de gaten kunt houden, ook als je aan de andere kant van de wereld zit. Of slimme sensoren die je op je deuren of ramen plaatst en die een berichtje naar je telefoon sturen als er beweging geconstateerd wordt. Met behulp van verschillende slimme apparaten voel je je zo veiliger, of je nu wel of niet thuis bent. 

3. Slimme waterregelaar 

Met een slimme waterregelaar kun je ervoor zorgen dat de watertoevoer automatisch geregeld wordt, zodat je onder meer het gebruik van sprinklers kunt automatiseren. Dit is niet alleen heel handig als je op vakantie bent, maar kan er ook als je gewoon thuis bent voor zorgen dat je veel moeite bespaart. Zo blijven de beplanting en de grond in je tuin gezond, zonder dat je hier zelf al te veel aandacht aan hoeft te besteden.

Met slimme tuinverlichting, slimme waterregelaars en slimme beveiligingscamera’s maak je je tuin dus in een handomdraai slim. Zo geniet je van extra gemak, extra veiligheid én een lagere energierekening.

Over de auteur