Het aankleden van de gevel van je huis is een geweldige manier om de aantrekkingskracht te verbeteren en jouw huis te laten opvallen. Het is immers het eerste wat potentiële kopers zien bij het bekijken van huizen die te koop staan. Als je erover denkt om je huis op te knappen als voorbereiding op het op de markt brengen, of gewoon als een leuke upgrade, lees dan verder voor enkele tips om je daarbij te helpen. Of je nu schade door barre weersomstandigheden moet herstellen of het huis gewoon een nieuwe look wilt geven, hier zijn vier tips om de gevel van jouw huis aan te kleden en het te onderscheiden van de rest van de huizen in de buurt.

De voordeur opnieuw schilderen

De voordeur is het belangrijkste onderdeel van het hele huis. Het is het eerste wat potentiële kopers zien, dus het is belangrijk dat er niets “mis” mee is. Dit betekent dat als je hem eigenlijk moet schilderen, dat je dat dan ook het best kan doen. Verder kan je ook overwegen de deur te vervangen, maar dit wordt meestal alleen gedaan als de deur beschadigd is.

Schilder de buitenmuren

Het schilderen of bekleden van de buitenmuren geeft je huis een nieuwe look. Het kan zelfs invloed hebben op de prijsstelling, zoals studies hebben aangetoond dat huizen die er van buiten fris uitzien de neiging hebben om te verkopen voor meer geld. Enkele kleuren die worden gebruikt voor huizen die worden opgeknapt zijn grijs, beige, wit en bruin. Als je echt een statement wilt maken, overweeg dan om gebruik te maken van composiet gevelbekleding voor een nette en afgewerkte look.

Snoei struiken en bomen

Als je struiken of bomen bij je huis hebt, moet je ze misschien snoeien zodat ze de gevel niet verduisteren. Door de struiken en bomen te snoeien kan je de buitenkant van het huis beter zien en ziet het er netter uit. 

Looppaden vervangen

Als je looppaden hebt die naar je huis leiden, wil je ervoor zorgen dat ze vrij zijn van puin, onkruid en dat het pad in goede staat is. Zo ziet je huis er schoner en netter uit en maakt het een goede eerste indruk op potentiële kopers. Als de looppaden gebarsten, ongelijk of gevuld met puin zijn, kan je overwegen ze te vervangen door nieuw hout, beton of composiet vlonderplanken. Dit is een geweldige manier om het huis er netter en netter uit te laten zien.

Over de auteur