Je tuin versieren kan op vele manieren. Wil je graag jouw tuin opfleuren met decoratie? Maar weet je niet goed waar je naar moet zoeken? In dit artikel worden er een aantal tips gegeven hoe jij jouw tuin kunt pimpen.

Potten en planten

Een voor de hand liggende optie is het toevoegen van potten en planten. Deze simpele manier helpt je om jouw tuin op te vrolijken. Probeer de stijl van de potten tevens goed aan te passen op de rest van de tuin. Dat geldt ook voor de planten. Hierdoor blijft alles een geheel en wordt het niet chaotisch. Planten kun je vinden in alle soorten en maten, maar de populairste planten voor tuinen zijn Hortensia’s, een Klimop of de Toscaanse Jasmijn.

Creëer een gezellig hoekje

Een andere manier om een draai te geven aan jouw tuin, is om een knus hoekje te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bankje, een lekkere stoel of wellicht een hangmat. Gooi een paar kussens en dekens erin en je bent al snel klaar. Hierdoor nodigt het nog meer uit om even lekker te zitten en te genieten van de mooie tuin.

Hang verlichting op

Tijdens de warme zomeravonden, maar ook gedurende de winter, is het ophangen van lichtjes een echte toevoeging aan jouw tuin. Het zorgt voor een gezellige sfeer waardoor je het liefst de hele dag in jouw tuin doorbrengt. Dit is dan ook een grote tip om jouw tuin wat op te vrolijken. 

Plaats een aantal beelden

Een simpele, maar effectieve toevoeging is het plaatsen van beeldjes. Vaak geven deze decoraties een chique uitstraling die jouw tuin kan omtoveren tot een museum. Er zijn beelden te vinden in elke prijsklasse, waardoor er voor iedereen wat is. Ga jij voor bronzen beeldjes? Of kies je liever voor marmer?

Lok wat diertjes

Als je een echte vogelliefhebber bent, kan het een optie zijn om vogelhuisjes of -badjes te kopen. Hierdoor is de kans een stuk groter dat de vogels worden gelokt en komen buurten in jouw tuin. Ook kun je ervoor kiezen om een pot vogelpindakaas neer te zetten. Dan hebben ze meteen wat te smullen.

Voeg water toe

Je kunt ook een klein vijvertje of een ander waterelement plaatsen. Voor de vijver kun je eventueel vissen kopen, maar ook waterplanten toevoegen. Mocht er niet voldoende plaats zijn voor het aanleggen van een vijver, is er altijd nog de mogelijkheid om mooie waterelementen aan te schaffen.Dit zorgt direct voor wat meer leven in de tuin.

Wat kies jij?

Er zijn een hoop verschillende mogelijkheden om jouw tuin op te fleuren. Zo kun je kiezen voor flora en/of fauna, maar ook water kan een grote toevoeging zijn. Het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jou en jouw tuin past! Dus, waar ga jij voor kiezen? In ieder geval veel plezier met het uitkiezen van jouw nieuwe tuindecoraties! 

Over de auteur