Wil je graag snel een groene tuin, maar heb je geen groene vingers of veel geduld? Geen probleem! Met deze 4 tips heb je in no-time een mooie, groene tuin waar je van kunt genieten.

Snelkiemend graszaad

Een groen gazon is natuurlijk de basis van een mooie tuin. Wil je snel resultaat? Kies dan voor snelkiemend graszaad. Dit zaad ontkiemt namelijk binnen enkele dagen en zorgt ervoor dat je gazon snel groen wordt. Ook is het belangrijk om de bodem goed voor te bereiden voordat je gaat zaaien. Maak de grond los en verwijder eventueel onkruid. Strooi het graszaad vervolgens gelijkmatig uit over het oppervlak en bedek het met een dun laagje potgrond of compost. Vergeet niet om regelmatig water te geven om het kiemproces te versnellen.

Kies voor groenblijvende planten

Wil je graag het hele jaar door een groene tuin? Kies dan voor groenblijvende planten. Deze planten behouden hun bladeren in de winter en zorgen zo voor een groene tuin, ook als het buiten koud en grijs is. Denk bijvoorbeeld aan buxus, hulst of taxus.

Voed je planten regelmatig

Om je planten gezond en groen te houden is het belangrijk om ze regelmatig te voeden. Dit kan met organische meststoffen of met vloeibare plantenvoeding. Kies een meststof die geschikt is voor de plantensoort waarvoor je het wilt gebruiken en volg de instructies op de verpakking. Zo geef je je planten de juiste voedingsstoffen en zorg je ervoor dat ze mooi en gezond blijven. Voor een aanbod aan soorten meststoffen kun je kijken naar de tuinproducten van MOOWY. Zij bieden meststof voor het gazon, hagen, rozen en nog veel meer. 

Kies voor makkelijk te onderhouden planten

Als je geen groene vingers hebt of niet veel tijd hebt om in de tuin te werken, is het belangrijk om te kiezen voor planten die makkelijk te onderhouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten, lavendel of kruiden zoals rozemarijn en tijm. Deze planten hebben weinig verzorging nodig en zijn toch prachtig groen.

Met deze tips heb je in no-time een mooie, groene tuin waar je van kunt genieten. Kies bijvoorbeeld voor snelkiemend graszaad om snel een groen gazon te krijgen, kies voor groenblijvende planten om het hele jaar door een groene tuin te hebben, voed je planten regelmatig en kies voor makkelijk te onderhouden planten als je weinig tijd hebt. Zo heb je altijd een groene oase waar je tot rust kunt komen.

Over de auteur