De tijd vliegt. Het leven gaat snel. We werken veel en hebben een druk gezinsleven. Het gezinsleven moet ook nog gecombineerd worden met onze sociale contacten. Het is dus fijn om een veilig toevluchtsoord te hebben. Thuis; de plek waar je tot rust wil komen en je jezelf weer kan opladen. Rust in je huis betekent rust in je hoofd. Om dit te kunnen ervaren moet ‘thuis’ je wel een rustgevend gevoel geven. Niet alleen je huis, maar ook de tuin kan je tot rust laten komen. Om dit gevoel in je tuin te kunnen ervaren, geven we je graag wat tips.

Comfortabele tuin

Om in je eigen tuin optimaal te kunnen ontspannen, moet je je er wel comfortabel in voelen. Creëer een overzichtelijke tuin. Een tuin wat opgeruimd en overzichtelijk is, geeft rust in je hoofd. Tijdens warme dagen zorgen tuinmeubelen zoals een loungeset of een heerlijk ligbed voor een ontspannen moment. Een paar zachte kussens en een verkoelend drankje erbij en jouw dag kan niet meer stuk. Daarnaast heeft water een ontspannende werking. De rustgevende geluiden van het stromende water, de sfeervolle waterplanten en de vissen die rondzwemen maken een rustgevende tuin compleet. Maak zelf een vijver met o.a. folie, zand, waterpas en een rolmaat. Om het klussen leuker te maken kan je producten laten bedrukken. Laat bijvoorbeeld rolmaten bedrukken, zodat je hem bij elke klus met plezier gebruikt.

Rustgevende bloemen en planten

Haal alle onkruid, dode bloemen en planten weg. Koop hiervoor in de plaats nieuwe bloemen en tuinplanten. Kleurrijke bloemen en frisse planten bezorgen je een goed humeur. Wist je dat bepaalde type planten positieve en kalmerende eigenschappen hebben? Denk bijvoorbeeld aan bamboe. Bamboe kent mooie groene bladeren die zorgen voor een vredig geluid als er wind waait. Lavendel helpt om stress en angstgevoelens te verminderen. Wanneer je neus de geur van lavendel bespeurt, kom je tot rust. Een waterlelie in de vijver of in een ander waterelement geeft een ontspannen sfeer. De kleurrijke bloem van de lelie is mooi om te zien en past goed in een rustgevende tuin. Een prachtige waterlelie mag niet ontbreken in jouw vijver. Zie je graag vlinders in je tuin? Verbena is een echte vlinderplant. Verbena, ook wel ijzerhard genoemd, heeft een aantrekkingskracht op vlinders. De kleuren van de bloem maken je vrolijk en niet alleen vlinders kunnen hier uitrusten, ook jij wordt er rustig van.

Privacy in je tuin

Je hebt een rustgevende tuin gecreëerd, maar je buren kunnen nog steeds in je tuin gluren. Om je helemaal in alle rust terug te kunnen trekken, is het verstandig om je tuin af te schermen. Kies voor een muur, schutting of haag als milieuvriendelijke optie. Hagen geven kleur aan je tuin, hebben een natuurlijke uitstraling en maken je tuin sfeervol. Niet alleen zorgen de hagen voor privacy, ook zijn ze geluidwerend en houden ze wind tegen. Heb jij je comfortabele tuinstoel al klaargezet? Vul ook even je bidon met water en pak er wat lekkers bij. Bidons bedrukken wordt veel gedaan en maakt het drinkmoment uniek.

Over de auteur