Een groen gazon in je tuin geeft het geheel een gezellige uitstraling. Het grasveld is bovendien een ideale plek waar je kinderen kunnen spelen of waar je huisdieren in het zonnetje liggen. Zie je op tegen het onderhoud van de graszoden? Kies dan voor het gemak van kunstgras.

Altijd een mooi gazon met kunstgras

Natuurlijk gras kan, als je er vaak overheen loopt, slijtage tonen. Het gras wordt geel of je ziet een pad op het gras ontstaan. Op plekken waar de zon vaak schijnt, is het zelfs mogelijk dat het gras dor wordt en dat ziet er ook niet mooi uit. Met kunstgras zijn dat soort problemen niet aan de orde. Het materiaal is bestand tegen uv-stralen en verkleurt daardoor niet. Daarnaast heb je keuze uit verschillende soorten kunstgras, waaronder gras dat speciaal geschikt is voor intensieve beloping.

Weinig onderhoud met kunstgras in je tuin

Het onderhouden van je grasveld kost normaal gesproken een hoop tijd en moeite. Om het grasveld mooi te houden, is het noodzakelijk dat je het gras regelmatig maait. Het bemesten en verticuteren houd je het gras gezond. Voor een strakke aanblik, knip je bovendien de randjes regelmatig bij. Kunstgras is een stuk eenvoudiger in gebruik. Als het op zijn plaats ligt, hoef je er niets meer aan te doen.

De levensduur van kunstgras is daarnaast lang. Het kan een paar decennia meegaan. Een ander voordeel is dat als je allergisch bent voor gemaaid gras, je daar bij kunstgras geen last van hebt.

Kunstgras is het ideale speelveld voor kinderen

Voordat je kunstgras voor je tuin kiest, is het goed om na te denken over waar je het kunstgras neerlegt. Daarnaast bepaal je waar je het voor gebruikt. Er zijn namelijk veel soorten kunstgras verkrijgbaar, zeker als je naar een specialist gaat als TopKunstgras.

Let bijvoorbeeld op de zachtheid van het gras. Zacht kunstgras is fijn als je op het gras in de zon wilt liggen. Wil je het kunstgras gebruiken als ondergrond voor een trampoline of een glijbaan? Kijk dan niet alleen naar de zachtheid maar ook naar de sterkte van het kunstgras. Ook als ondergrond onder een kunststof zwembad zijn er speciale soorten kunstgras verkrijgbaar.

Met het juiste type kunstgras hebben de kinderen een fijne speelruimte in de tuin. Dankzij de natuurlijke uitstraling van het gras geniet je zelf van het mooie uitzicht op je tuin vanaf je terras.

Over de auteur