Wat is er nu heerlijker dan in de zomer wakker worden en gelijk in je eigen zwembad te duiken. Genieten van het frisse water en de dag gelijk goed beginnen. Of misschien na het werk nog even een paar baantjes trekken en met je kinderen een watergevecht houden. Wat komt er eigenlijk bij kijken, wat zijn de prijzen en waar moet je op letten?

Welk soort zwembad?

Allereerst is het goed om te kijken welk soort zwembad je wilt aanleggen in de tuin. Voor wie is het vooral bedoeld en waar moet het zwembad aan voldoen? Ga je het zelf doen of laat je het zwembad aanleggen door iemand anders? Er zijn verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit metalen zwembaden, houten zwembaden, opzet zwembaden en moet je ook kijken of je het zwembad wilt laten ingraven of niet. Elk type heeft weer zijn eigen voor,- en nadelen en ook verschilt het budget per type. Het is dus belangrijk om goed te nadenken wat voor type je wilt en uiteraard ook welk budget je hebt om een zwembad aan te leggen in je tuin.

zwembad in de tuin

Onderhoud van het zwembad

Het is belangrijk dat je in schoon water kunt zwemmen, zodat er niet teveel bacteriën in komen die er voor zorgen dat je ziek wordt, maar ook zorgt dat het zwembad er goed uit blijft zien. Achterstallig onderhoud zorgt vaak voor extra kosten. Maak het zwembad dan ook regelmatig schoon. Dit kan bijvoorbeeld met een filterinstallatie. Voor de bodem is het handig om een bodemzuiger aan te schaffen. Er zijn diverse bodemzuigers die vrijwel geen geluid maken waardoor dit bijvoorbeeld ook ’s nachts kan. Voor het oppervlakte kun je gemakkelijk een schepnet gebruiken om bijvoorbeeld bladeren uit het water te halen.

Winterklaar maken van je zwembad

Als de temperatuur lager wordt dan 12 graden hoef je je geen zorgen meer te maken over algen, want die groeien dan niet meer. Zorg dat de filter worden uitgezet en het waterniveau omlaag wordt gebracht. Maak vervolgens het zwembad goed schoon en voeg wat overwinteringsvloeistof toe. Dit zorgt ervoor dat het water goed schoon blijft.

Bron:
http://www.zwembad-overkapping.com/montage-zwembadafdekking
http://www.zwembad-overkapping.com/

Over de auteur