Als je voor de aankoop van een parasol staat, merk je onmiddellijk dat er verschillende soorten parasols bestaan. Zo bestaan er parasols met een centrale draagpaal en parasols die ‘zweven’. Bij deze laatste staat de voet volledig buiten het oppervlak van de parasol. De parasol hangt in een soort van boog aan de voet. Welke parasol kies je het beste? Hieronder vindt je de pro’s en contra’s van dit type zweefparasol. Zo kun je makkelijker je keuze maken.

Diverse mogelijkheden

Als je bijvoorbeeld de zweefparasols van tuinmeubelshop bekijkt, merk je dat er verschillende types bestaan. Zo kun je kiezen voor ronde (lees: veelhoekige), vierkante en rechthoekige zweefparasols bestaan. Daardoor kun je je parasol aanpassen aan de meubelen die er onder staan. Kies voor een ronde parasol voor je ronde tuintafel, een vierkante parasol voor je vierkante eettafel of een rechthoekige parasol voor je grote lougeset. Je kunt kiezen tussen parasols voor één persoon tot maar liefst tien personen!

Voor- en nadelen van zweefparasols

Het grootste voordeel van een zweefparasol is dat de paal waaraan de parasol hangt volledig buiten de schaduwzone staat. Met andere woorden: een zweefparasol hindert de meubelen niet die er onder staan. Je hoeft geen rekening te houden met een paal die in het midden staat en je kunt je meubelen makkelijk verplaatsen onder je parasol zonder dat je de parasol moet verplaatsen. Een nadeel van dit type parasol is echter dat het gewicht van de parasol volledig naar één kant overhelt. Dat maakt dat hij bij sterke wind makkelijk omkantelt. Bij dergelijke weersomstandigheden moet je hem onmiddellijk opbergen om schade te voorkomen. Maar weegt dit op tegen alle voordelen? Zo kun je een zweefparasol makkelijk kantelen, draaien en hoger of lager instellen. Op die manier bekom je altijd de perfecte schaduw zonder dat je veel moet zeulen met je parasol.

Een zweefparasol is pure klasse

Het oog mag ook wat. Dit soort parasols hebben nog altijd een extra luxe uitstraling. Het doet denken aan exotische terrassen, grote loungebedden en een stralende hemel. Een zweefparasol toont groots en heeft allure. En dit is misschien ook een reden waarom je kiest voor een zweefparasol?

Over de auteur