Met de winter in aantocht denk je waarschijnlijk aan je haard en je houtvoorraad. En wat wordt het deze winter voor jou? Als je zelf geen hout hebt, is het het overwegen waard wat precies het goedkoopste en het meest efficiënte is om te branden. Er zijn nu heel wat Haardhout aanbiedingen. Wij gingen voor jou eens kijken en hebben ons onder meer laten inspireren door de site van delangebv.nl. Maar wat is precies haardhout? Is dit gewoon hout of is dit iets anders? Lees er hier alles over: de kenmerken, de voordelen en vooral… de gezelligheid dat het in je huis brengt.

Wat is haardhout precies?

Haardhout zijn blokken die vervaardigd zijn uit afval van hout, spaanders, schors, vezels of zaagsel. Deze zijn vermengd met een kleefstof zoals paraffine of dierlijke vetten en samengeperst tot heel praktische haardblokken. Er zijn verschillende kwaliteiten, en dat maakt het onderscheid tussen goede en minder goede haardblokken. Zo kun je lezen op de site van delangebv.nl dat zij enkel zaagsel gebruiken en alleen paraffine mengen onder het zaagsel. Dit geeft de meest zuivere en meest efficiënte branding in je haard.

Proper en een gelijkmatig vuur

Haardblokken geven veel minder stof in huis dan houtblokken. Je kunt er makkelijk een voorraad van opstapelen rond je haard. Het aansteken van je vuurtje is op een paar seconden gebeurd. Je hoeft geen aanmaakhout te voorzien. Je steekt één haardblok aan en je vuur brandt al. Doordat de haardblokken altijd op dezelfde manier gemaakt worden, geven ze ook altijd dezelfde intentie van vuur. Ze spetteren niet zoals je bij sommige houtsoorten wel eens kunt hebben. Met haardblokken krijg een gezellig en gelijkmatig vuur dat heel lang aanhoudt. Bovendien geven haardblokken heel weinig CO2 uitstoot, zodat je meteen ook je steentje bijdraagt tot een beter milieu.

Voor binnen en buiten

Deze haardblokken zijn ook uiterst geschikt voor je vuurkorf of buitenkachel. Zo hoef je ook daarvoor geen apart soort hout te voorzien. Ook buiten zijn ze zeer veilig en branden lang. Zo kun je op frissere dagen ook van een gezellig vuurtje in je tuin genieten.

Nu nog een lekkere bank, een dekentje, een goed boek of een gezellig TV-programma, een glaasje wijn en de winterkou kan aan jou niet meer aan!

Over de auteur