De zomer komt er aan. We hebben alweer een vochtige winter achter de rug. De kans is groot dat de schutting van je tuin het niet goed overleefd heeft. Deze is wellicht van kwaliteitshout maar heeft dringend een nieuwe laag verf nodig? Het is te begrijpen dat je daar tegenop ziet. Misschien is het dan het uitgelezen moment om een composiet schutting te overwegen? Wij helpen jou alvast even op weg om dit prachtige materiaal te ontdekken.

Wat maakt een composiet schutting zo speciaal?

Vooreerst vraagt dit weinig of geen onderhoud. Composiet is een versterkt kunststof en daardoor heel hard en sterk. Je hoeft het af en toe gewoon eens af te stoffen of met de tuinslang proper te spuiten. Composiet verkleurt of splintert niet en blijft daardoor altijd even mooi. Bovendien heb je heel wat mogelijkheden wat de uitvoering betreft. Zo kun je kiezen tussen heel wat hoogtes, kleuren, structuren en tekeningen. Je hebt keuze tussen gladde en houtnerf-stuctuur. Je kunt kiezen voor horizontaal of vertikaal lopende planken. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Het plaatsen van een schutting in composiet

Als je je composiet schutting aankoopt, kun je deze meteen ook laten plaatsen door vaklui. Zij voeren de plaatsing heel snel uit en je hebt een perfect resultaat. Ben je echter zelf handig, dan kun je overwegen om je schutting zelf te plaatsen. Dit scheelt uiteraard wel een stuk op je budget. De handige kliksystemen, bijhorende palen en verbindingen zitten als een bouwdoos in elkaar. Met wat handigheid krijg je deze klus makkelijk geklaard.

Eindeloos te combineren

Composiet wordt tegenwoordig heel veel gebruikt in de tuin. Zo heb je bijvoorbeeld terrassen, vlonders, poorten, tuinmeubelen en bloembakken in composiet. Deze zijn in dezelfde structuren en kleuren als je schutting te verkrijgen. Op die manier kun je een stijlvolle look creëren over de hele tuin. Heb je niet veel ruimte om je tuinmeubelen in de winter binnen te zetten? Geen nood: composiet mag gerust de hele winter buiten blijven staan. Het bespaart je daarom een hoop plaats en gezeul.

Composiet: waar voor je geld

Composiet is heel erg populair geworden de laatste jaren. De fabrikanten hebben heel wat concurrentie en zijn zich daardoor sterk gaan toespitsen op hoge kwaliteit. Doordat je er zo weinig onderhoud aan hebt, bespaar je heel wat kosten aan verf. En nog belangrijker: je bespaart jezelf heel wat moeite. Verven hoeft niet meer! Qua prijs-kwaliteit is composiet zeker de moeite waard.

Geniet van je tuin!

De tuin is oorspronkelijk bedoeld om te genieten, toch? Maar als het verven van afsluitingen echt een karwei wordt waar je tegenop ziet, is er niet veel plezier meer aan. Maak daarom van je tuin een onderhoudsvriendelijke tuin met composiet afsluitingen. Je zult er nog jaren plezier van hebben. Want zeg nu zelf: er zijn wel andere leukere jobs dan je houten schutting te moeten schilderen, niet? Laat de zomer nu maar komen, en geniet lekker in je loungebank of luie tuinzetel (in composiet?).

Over de auteur