Als de herfst er weer aan komt en de bloei periode in je tuin weer afneemt, is het tijd om je tuim herfstklaar te maken. Een belangrijke start is met het gazon. Je gazon krijgt te maken met heel wag herfst en winter geweld. Bijvoorbeeld extreme kou, regen en sneeuw. Om ervoor te zorgen dat je gazon dit allemaal goed doorkomt kun je een aantal dingen doen. Zorg er eerst voor dat alle bladeren, takken en andere spullen van je gazon worden gehaald. Dit doe je het best met een goede hark, waarmee je alles makkelijk bij elkaar kunt krijgen, maar zodat het gazon niet beschadigd. Hierna kun je het gras gaan maaien. Zorg ervoor dat je over een grasmaaier beschikt die de hoogte van het te maaien gras kan verstellen. Het is voor de gezondheid van je gazon namelijk belangrijk dat het gras niet te kort wordt gemaaid. Als je het gras te kort maait komt er zonlicht op de bodem, hierdoor kunnen mossen gaan ontstaan die de conditie van je gazon aantasten. Om het af te maken kun je eventuele kale plekken in het gazon opvullen met graszaad. Op die manier is je gazon in het volgende seizoen weer helemaal op orde.

Planten van nieuwe bollen

De herfst is zeer geschikt voor het aanplanten van nieuwe bollen. In de herfst is er sprake van veel vochtigheid en tegelijkertijd is het nog niet te koud. Op deze manier kunnen de nieuwe bollen vast goed gedijen onder de grond voordat de winter komt. In het nieuwe seizoen kun je genieten van je nieuwe bloemen en planten.

Groenten

Ook is een moestuintje ideaal voor in de herfst. Veel voorkomende groenten, zoals sla, wortelen en andijvie gedijen uitstekend in een herfstklimaat. Maar ook groenten zoals bijvoorbeeld tuinkers kunnen nu prima worden ingezaaid.

Timmer een vogelhuisje

Voor de liefhebbers van de gevleugelde vrienden is het een leuk idee om een simpel vogelhuisje in elkaar te zetten. Alles wat je nodig hebt is een goede hamer, een goede zaag en natuurlijk een plank. De aan te raden gereedschappen zijn gereedschap van Mastertools. Zaag de plank in zes plankjes van dezelfde afmeting, zodat je een vierkant huisje met een bodem en een dak kan maken. Met een cirkelboor kun je vervolgens een rond gat zagen aan de voorkant, waar de vogels naar binnen kunnen. En nu maar afwachten tot ze komen!

Sfeer

De herfst is het seizoen van de mooie kleuren. Mooie kleuren komen bijvoorbeeld goed tot hun recht in pompoenen. Haal er een aantal in huis en positioneer ze bijvoorbeeld op het terras of in een hoekje waar ze mooi uitkomen. Op die manier kun je tuin herfstklaar hebben, en tegelijkertijd sfeervol inrichten. Hopelijk heb je iets aan deze tips. Laat nu de herfst maar komen.

Over de auteur