Door je kerstverlichting buiten op te hangen zorg je ervoor dat je ook met een warm gevoel naar buiten kunt kijken in de kerstperiode. Iedereen heeft tijdens de feestdagen namelijk wel een kerstboom in huis, vol met leuke en gezellige kerstlampjes. Maar als je dan vanaf de bank naar een donkere en saaie tuin kijkt, krijg je helemaal niet dat fijne kerstgevoel. Met al onze tips creëer je zelfs de gezelligste kersttuin van de hele buurt, zodat je zowel binnen als buiten een fijn gevoel krijgt. 

It’s beginning to look a lot like Christmas met kerstverlichting

Het begint allemaal met mooie kerstverlichting. Zonder dat ziet je tuin er maar saai uit in de winterse periode. Gelukkig zijn er een hoop opties om de tuin op een leuke manier te verlichten, zoals met ijspegelverlichting, verlichte kerstfiguren of kerstboomverlichting. IJspegelverlichting is een snoer dat uit verschillende kortere snoeren bestaat. Hieraan zijn kleine ledlampjes bevestigd. Doordat de verschillende snoeren allemaal andere lengtes hebben en voorzien zijn van verlichting, lijken het net ijspegels die naar beneden vallen. Dit heeft een prachtig effect als je dit bijvoorbeeld aan de dakgoot monteert. Verder is het altijd een goede keuze om clusterverlichting op te hangen. Dit kun je niet alleen aan een boom, plant of struik bevestigen, maar ook aan de schutting monteren. En als je een kerstboom in de tuin hebt staan, geeft dit natuurlijk helemaal een leuk kerstachtig effect!

I’m dreaming of a white Christmas… of toch niet?

Allemaal leuk en aardig, die kerstverlichting, maar je wil natuurlijk niet dat de lampjes het na één sneeuwbui het niet meer doen. Let daarom altijd goed op als je je kerstverlichting buiten wilt ophangen. De IP-waarde van kerstverlichting geeft aan of deze waterbestendig is. Als de kerstlampjes een beschermingsniveau hebben van IP44 of hoger, betekent dit dat je deze ook buiten kunt gebruiken. Check dit dus altijd goed voordat je je lampjes buiten ophangt. Stekkers, snoeren en andere accessoires zijn bovendien meestal niet waterdicht. En zoals je misschien wel weet, gaan water en elektriciteit niet altijd goed samen. Deze onderdelen wil je dus het liefst niet in een plas laten liggen of onder laten sneeuwen. Scherm ze dus goed af, anders heeft je mooie kerstverlichting maar een korte levensduur. Na de feestdagen moeten ze daarnaast ook weer schoon en droog opgeborgen worden, anders heeft u er volgend jaar niks aan.

All I want for Christmas is een lagere energierekening

Kerstverlichting kan best een investering zijn. En de decembermaand is al zo’n dure maand. Gelukkig is daar ledkerstverlichting. Hiermee kun je jarenlang vooruit. Doordat ledlampen namelijk minder energie verbruiken, zorgen ze niet alleen voor een lagere energierekening tijdens de feestdagen, maar hoef je ze ook niet zo vaak te vervangen. Hierdoor is dit een kostenbesparende optie. Kun je weer meer geld uitgeven aan cadeaus of lekker eten!

Deze kerst straalt jouw tuin met de leukste kerstverlichting. Hierdoor voel je al direct dat fijne kerstgevoel door je lichaam stromen als je de straat in rijdt. En bovendien maak je zo pas echt indruk op je buren. We wish you a Merry Christmas! 

Over de auteur