De trend om thuis te werken is al een tijdje aan de gang. Thuiswerk heeft heel wat voordelen zoals bijvoorbeeld minder verplaatsingskosten en rustiger werken. Veel mensen die thuis werken hebben al een kamer ingenomen in de woning. Nog veel leuker is het als je een tuinkantoor kan inrichten en in alle rust tussen het groen kunt werken.

Blokhutten als tuinkantoor

Het voordeel van het installeren van een blokhut als bureau is dat je toch wel even van huis weg bent en anderzijds toch direct bij huis bent. Misschien heb je kinderen die aan het studeren zijn en regelmatig tussen hun kamer en de keuken heen en weer lopen. Misschien komt de poetsvrouw tweemaal per week of heeft je echtgenote een vergadering met de hobbyclub. Dan is het ideaal voor jou om toch in een afzonderlijke ruimte te kunnen werken. Bovendien is het bewezen dat werken tussen het groen en in het zonlicht een bron van vitamine D is. Stilte is bevorderlijk voor de concentratie, dus je zult veel efficiënter kunnen werken dan in een druk kantoor.

Een keuze aan groottes en stijlen

Net als woningen en tuinhuizen bestaan tuinkantoren in diverse afmetingen en uitvoeringen. Tuinkantoren voldoen bijvoorbeeld goed aan de isolatienormen. Ze zijn verkrijgbaar met dubbele beglazing of glas van HR++ kwaliteit. Qua stijl kun je kiezen tussen klassieke chalet-achtige ontwerpen of meer moderne en strakke blokhutten. Het is belangrijk om voor de aankoop goed na te denken waarvoor je je tuinkantoor wil gebruiken. Is het uitsluitend voor zakelijke doeleinden of wil je er ook je vrienden kunnen in uitnodigen? Wil je nog een aparte hobbyruimte? Heb je een kamer nodig voor vergaderingen? Wil je een aangehecht overdekt terras? Bekijk ook de inval van licht en zon want deze is belangrijk voor het bepalen van de plaats waar het kantoor komt te staan. Ga je voor kleine ramen of grote raampartijen? En vind je helemaal je keuze niet in de standaard ontwerpen? Dan kun je nog altijd met een eigen ontwerp naar een fabrikant stappen. Want deze blokhutten worden ook op maat gemaakt.

De inrichting van je tuinkantoor

Qua installatie van je kantoor in de tuin vraagt het wel even wat denkwerk. Je moet bijvoorbeeld kabels voor elektriciteit leggen en voor verwarming zorgen. Gelukkig zitten we tegenwoordig in een tijdperk van WiFi en bluetooth en zijn deze elektronische verbindingen vrij eenvoudig te installeren. Zorg voor goede ventilatie als je dagdagelijks gebruik maakt van deze ruimte. En verder rest jou alleen nog om een leuke aankleding te voorzien. Wees niet bang om een persoonlijke toest te geven aan je kantoor en het er gezellig te maken. Leuke kaders of een aangename zitbank kunnen al wonderen doen. Laat vooral deze ruimte aansluiten op je tuin. Als je een terras hebt aan je kantoor, zet dan ook daar wat planten. Dat creëert een natuurlijke overgang tussen kantoor en tuin. Voor je kantoormeubelen kun je bijvoorbeeld voor hout gaan zodat de warme uitstraling van de blokhut zich ook binnenin verderzet.

En vooral: geniet ten volle van de rustige omgeving, het zonnetje en het groen. Het kan alleen maar positief werken op je productiviteit!

Over de auteur