Wanneer jij een echte bloementuin in de zomer wilt hebben, is het raadzaam om voor zomerbollen te kiezen. Hiermee kun je je tuin mooi fleurig krijgen. Wat voor een bloembollen moet je kopen voor een geweldige tuin?

Een kleurrijke tuin in de zomer

Sommige bloemen staan vooral bekend als echte lentebloemen, maar die zie je in de zomer dus niet. En dat terwijl we toch het liefste willen genieten van onze tuin wanneer de zon lekker schijnt. Gelukkig zijn er talloze zomerbollen geschikt voor de zomerperiode. Deze bloembollen kun je allemaal gemakkelijk planten. Zorg dat ze in de grond worden geplaatst in april of mei en bij voorkeur op een zomerse dag. let er ook goed op dat je de bollen niet te diep plant. Na het planten  giet je de aarde ook af met flink wat lauw water.

Welke bloemen kun je kiezen?

Er zijn verschillende zomerbollen die je kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de Dahlia, de Oxalis, de Lelie, de Anemone, de Calla, de Ranunculus en de Crocosmia. Al deze bloemen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Alleen van de Dahlia zijn er bijvoorbeeld al tientallen kleuren en varianten te verkrijgen. Behalve bollen kun je ook kiezen voor een mix met zaden van wilde bloemen. Dit is vooral interessant voor de mensen met een relatief wilde tuin.

Waar moet je op letten bij het planten van de bollen?

Bekijk altijd goed hoe groot een bepaalde bloem wordt. Sommige bloemen kunnen bijvoorbeeld erg hoog worden. Dit geldt voor de pioenroos, maar ook andere echte zomerbloemen kunnen behoorlijk de hoogte in gaan. Zorg dat je deze ruimte hebt, omdat de bloem anders niet goed kan groeien en eerder zal sterven.

Waar kun je bloembollen kopen?

Wil jij graag bloembollen kopen voor in je tuin? Dan kun je deze bij een tuincentrum kopen. Daar is het aanbod doorgaans wel groot. Je loopt echter wel het risico dat ze niet alle bloemen op voorraad hebben die jij graag zou willen. Het is ook mogelijk om online je bloembollen te kopen. Er zijn dan meestal veel meer opties en het is ook veel sneller geregeld. Je hoeft immers niet eerst naar een tuincentrum te rijden en daar tussen alle andere mensen je keuze maken. Ook worden de bloembollen gewoon netjes bij je thuis bezorgd, dus je hoeft er niet eens de deur voor uit. Hoe je besluit de bloemenbollen te kopen is natuurlijk geheel aan jou!

 

Over de auteur