Het nieuwe tuinseizoen staat weer voor de deur. Daarom is het leuk om even stil te staan bij de trends van aankomend seizoen. De tuin is de perfecte plek om tot rust te komen, te eten en lekker te relaxen. Op welke manier maak je van jouw tuin een vakantieparadijs? Wij zetten vier trends voor 2022 voor jou op een rijtje. 

1. Mediterrane tuin 

Wil jij graag een vakantiesfeer in je tuin creëren? Kies dan voor een mediterrane tuin. Dat houdt in dat je de tuin een Zuid-Europees tintje geeft. Maak gebruik van warme aardetinten en natuurlijke materialen om de tuin aan te kleden. Ook zien we veel ronde vormen terug in een mediterrane tuin. Voor de beplanting zijn tropische en exotische planten een echte aanvulling voor jouw mediterrane tuin. Denk hierbij aan olijfbomen, citrusbomen en kleurrijke bloemen zoals de passiebloem, lavendel of de sterjasmijn. Kies daarnaast voor leuke vrolijke en kleurrijke accessoires, zoals een buitenkleed en kussens.

2. Duurzame tuin

Nederlanders hebben duurzaamheid steeds hoger in het vaandel staan. Dit zien we dan ook terug in de tuintrends voor het aankomend seizoen. Als je voor een duurzame tuin gaat, kies dan voor materialen die vervaardigd zijn uit natuurlijke grondstoffen, zoals hout en bamboe. Ook het hergebruiken van spullen past goed in een duurzame tuin. Bijvoorbeeld het hergebruiken van potten en vazen of het maken van een loungebank van pallets. Ook een moestuin past in een duurzame tuin. Als je zelf je eigen groente kweekt, dan hoeft de groente minder kilometers af te leggen. Dat scheelt een hoop CO2-uitstoot. En kies bij de verlichting voor solarverlichting. Dit is verlichting die werkt op zonne-energie.

3. Luxe en comfort

Luxe en comfort: als je daar blij van wordt, dan kun je dit uiteraard ook doorvoeren in je tuininrichting. Uiteraard mag comfortabel loungemeubilair niet in deze tuin ontbreken. Kies voor een strakke indeling en het gebruik van luxe materialen. Om op de zomeravonden lekker buiten te zitten met vrienden of familie, is een vuurtafel of buitenhaard ook een absolute must-have. Dit is echt de perfecte aanvulling op je lounge- of tuinset. Wil je graag investeren in een luxe tuin, maar heb je het geld niet op je rekening staan om de tuininrichting te financieren? Kies dan voor een persoonlijke lening. Als je een persoonlijke lening afsluit, dan betaal je het geleende bedrag in termijnen terug. Hiermee is deze lening een uitkomst voor mensen met onvoldoende spaargeld.

4. Bohemian tuinsfeer

De bohemian tuin is al jaren een favoriet. Deze tuinstijl brengt je helemaal tot rust. In deze tuin zien we veel natuurlijke materialen en naturel tuindecoratie voorbij komen. Waan je op Ibiza in je eigen tuin. Een hangmat, rotan tuinstoelen en rotan tuinbankjes mogen zeker niet in deze tuin ontbreken. Kies daarnaast voor wit als basiskleur en maak de tuin af met pastelkleurige accessoires zoals sierkussens en plantenbakken.

Over de auteur