Een trampoline is het perfecte speelgoed voor de lente en de zomer – en niet enkel voor de kinderen! Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar een trampoline voor in de tuin: van klein tot groot, vierkant of rond, enzovoort.

Een van de vragen die je jezelf misschien stelt bij aankoop van je trampoline is: moet ik die nu los laten staan of laten ingraven? Het ingraven van een trampoline biedt wel degelijk heel wat voordelen. Onderstaand overzicht geeft daar wat meer informatie over!

Laat je trampoline ingraven!

Een trampoline ingraven is op zich een eenvoudig werk. De trampoline zelf wordt in een holte in de grond geïnstalleerd, waardoor er dus geen hoogteverschil is. Wat zijn daar nu de voordelen van?

1. Veiligheid eerst bij een trampoline

Het grootste voordeel van een trampoline die is ingegraven is dat die veel veiliger is dan een vrijstaande variant. Bij het neerkomen op het trampoline-net kunnen schokken er ook voor zorgen dat de trampoline verschuift. Is je trampoline ingegraven, dan zal dat niet gebeuren!

2. Een visueel aantrekkelijke trampoline

Daarbij is een trampoline die is ingegraven erg leuk om naar te kijken. Vaak kiezen mensen voor een model met veiligheidsnet. Hoewel deze natuurlijk veiliger zijn dan gewone trampolines nemen ze heel wat ruimte in. Kies je voor een ingraven trampoline, dan valt die veel minder op én kunnen je kinderen toch volop genieten van springplezier!

3. Leuke spelletjes spelen op de trampoline

Een ander belangrijk voordeel van een trampoline die is ingegraven is dat er heel wat leuke spelletjes op gespeeld kunnen worden. Denk hierbij maar aan touwtjespringen en tal van balspelletjes. Doordat de trampoline zich op gelijke hoogte met de grond bevindt, is het risico op letsels door een val erg klein. Dat maakt zo’n trampoline dan ook perfect voor kleinere kinderen!

Ga voor een in ground trampoline!

Een ingegraven of in ground trampoline biedt duidelijk alleen maar voordelen op het vlak van veiligheid, speelplezier en uitstraling. Kies je daarbij voor een model van een vooraanstaand merk bij een speciaalzaak, dan ben je ook nog eens zeker van een uitstekende kwaliteit. Laat dus je trampoline ingraven en je kan zonder zorgen de lente, zomer en het buitenplezier dat erbij komt kijken tegemoet!

Over de auteur