De zomer is het ideale seizoen om de woning en de tuin weer eens in een nieuw jasje te steken en er is geen betere manier om dat te doen dan met de nieuwste trends. De mooie tuintafels van dit jaar gaan van opvallende ontwerpen tot unieke materialen en nog nooit voorheen geziene kleurencombinaties!

De tuintafel trends van 2017

1. Opvallende designs

Het buiteninterieur wordt steeds belangrijker, zeker nu het warmer wordt en meer mensen buiten gaan leven. De opvallende ontwerpen die meteen in het oog springen zijn daar het bewijs van. Zo zijn mooie tuintafels met houten poten en een natuurlijk uitziend tafelblad erg in trek en vaak worden hout en vlechtwerk gecombineerd om één prachtig geheel te vormen. Ook zijn fijn gebouwde tafels erg populair omdat ze zo’n luchtige en frisse look hebben (verkrijgbaar op websites zoals Massamarkt)

2. Hout, hout, hout

Natuurlijk mogen houten elementen in geen enkele tuin ontbreken en al zeker niet in de zomer! Als je een tuintafel kiest, dan ga je best voor zo natuurlijke mogelijke materialen. Zo laat je het karakter van de tuin volledig tot zijn recht komen en kan je er zowat alles mee combineren om uiteindelijk een unieke tuinset te hebben! En waarom een traditionele tafel niet uitrusten met moderne elementen, zoals strak ogende stoelen?

3. Aluminium loungesets

Tafels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in ontelbare vormen en formaten en een loungeset is dan ook een prachtig voorbeeld van wat je allemaal kan doen met een tuintafel. De strakke vorm, lage onderhoudsvereisten en duurzaamheid maken aluminium tot één van de populairste materialen voor tuinmeubilair. Daarbij kan je zo’n loungeset perfect combineren met mooie kussens.

4. Felle kleuren

Het spreekt voor zich dat je in de zomer niet kiest voor sobere, donkere tinten en liever frisse, felle kleuren in je meubilair verwerkt. Kleuren zoals fris blauw, okergeel, oranje, mosgroen en zelfs koraaltinten zijn erg populair in de zomer. Kies voor een tuintafel in één van deze kleuren en je hebt ongetwijfeld een eyecatcher van formaat!

5. Een huiselijk gevoel, buitenshuis

Als je vaker buiten wil gaan leven, waarom dan niet gewoon de uitstraling van het binneninterieur meenemen? Het kan, dankzij het vernieuwende aanbod van verschillende merken zoals Suns. De tuinmeubelen zijn vervaardigd uit outdoor textiel waardoor ze zonder problemen buiten kunnen blijven staan en de tuin een huiselijke uitstraling geven. De stof lijkt precies op die van de bank in de living, is weersbestendig, eenvoudig te onderhouden en duurzaam. Een investering die de moeite waard is!

6. Dineren en loungen in één

Tenslotte kan je natuurlijk ook gaan voor een lounge-diningset (op Massamarkt). Een tafel van dit kaliber geeft je de mogelijkheid om eerst lekker te eten met vrienden, waarna je op dezelfde plaats geniet van een drankje en de ondergaande zon. De koninklijke loungebank wordt in combinatie gebracht met een functionele dining tafel en dat biedt je meteen het beste van twee werelden. De ideale tuintafel om zonder zorgen en moeite te kunnen genieten van de warmste nachten van het jaar!

Over de auteur