Nu de dagen langer worden, begint het weer te kriebelen. Je hebt zin om iets aan je tuin te doen. Misschien overweeg je een drastische verandering of wil je het gewoon een beetje anders. Voordat je naar het tuincentrum rent, is het een goed idee om na te denken over wat je precies voor ogen hebt. Onze tip: investeer in een aantal nieuwe plantenbakken van goede kwaliteit. Plantenbakken zijn ideaal om je tuin mee aan te kleden en je kunt ze elk jaar opnieuw gebruiken. Ze zijn er in alle soorten en maten, waardoor er altijd eentje te vinden is die precies bij jou past. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vandaag lichten we twee verschillende stijlen uit: karakteristiek hardhout en stijlvol kunststof. Waar ligt jouw voorkeur?

Stijlvol kunststof uit Tilburg 

Kunststof biedt veel voordelen. Daar weet het Nederlandse bedrijf Capi alles van. De Capi plantenbakken, te herkennen aan de oranje binnenkant, hebben een bijzondere vormgeving en zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. De plantenbakken zijn gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen, die uitstekend bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. De gebruikte materialen zijn beschermd tegen slijtage, corrosie en uv-straling. Van deze stijlvolle plantenbakken zul je daarom gegarandeerd jarenlang plezier hebben. 

Ook leuk: Capi doet ontzettend haar best om goed te zijn voor het milieu. De producten worden grotendeels geproduceerd in een eigen fabriek in Tilburg, zodat je bestelde Capi bloembakken niet de hele wereld over moet reizen voordat het bij jou aankomt. Capi heeft een energiebesparende manier van rotatiegieten ontwikkeld en werkt voornamelijk met recyclebaar materiaal. Een Capi plantenbak vraagt heel weinig onderhoud: vuil kan worden verwijderd met een zachte doek en wat water. 

Hardhouten plantenbak 

Misschien houd je niet zo van kunststof of heb je liever natuurlijke producten in je tuin staan. Dan is een hardhouten bloembak wellicht meer iets voor jou. Hardhout is een geliefd natuurproduct: het leeft, het heeft een geheel eigen uitstraling en brengt meteen een warme sfeer naar je tuin. Hout is ook neutraal genoeg om te kunnen combineren met allerlei stijlen tuinmeubilair. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het hout een kleurtje te geven of te beitsen om het nog meer naar je eigen smaak te maken. 

Aan een hardhouten plantenbak heb je helemaal geen werk. Een laagje beits eens in de paar jaar en hij kan er weer een hele tijd tegenaan. Hardhout gaat, mits goed onderhouden, ontzettend lang mee. Het materiaal is zeer goed bestand tegen weersinvloeden. Het kan uiteindelijk een beetje vergrijzen, maar ook dat is deel van de charme. Een beetje regen deert een hardhouten plantenbak niet, maar zorg er wel voor dat hij niet constant in een laagje water staat om rot te voorkomen. Dit is vooral een probleem als je een aflopende tuin hebt. Zet hem in dat geval op een hoger gelegen gedeelte. 

De plantenbakken worden gemaakt van FSC-gekeurd hardhout. Dit keurmerk zorgt ervoor dat de bossen door middel van verantwoord beheer behouden kunnen blijven. Door het kiezen van hardhout met dit keurmerk draag je bij aan de bescherming van bossen wereldwijd. Een duurzame keuze dus! 

Welke bloembak past bij jou? 

Om een goede beslissing te kunnen maken, is het van belang om te kijken naar jouw persoonlijke smaak en je stijl van je tuin. Wil je een romantische uitstraling creëren, dan ga je wellicht eerder voor het natuurlijke, robuuste hardhout – hoewel de Capi Nature Clay serie hierin ook niet zou misstaan! Ben je meer van een moderne, eigentijdse stijl? Dan kies je misschien eerder voor de elegante Capi bloempotten. Misschien houd je geen stijl aan en heb je gewoon een gezellig allegaartje van spullen die je mooi vindt. Ook leuk! Waar je ook van houdt, er is altijd een perfecte plantenbak te vinden. 

Over de auteur