In steeds meer tuinen zijn de stoere, steigerhouten tuinmeubelen terug te vinden. Het robuuste, authentieke hout kan gebruikt worden voor het creëren van verschillende soorten meubels voor in de tuin, zoals loungebanken, tuintafels, ligbedden of bartafels. Steigerhout is met recht erg populair aangezien het erg geschikt is voor gebruik buitenshuis. Steigerhouten tuinmeubelen zijn eenvoudig te onderhouden, drogen snel en hebben een prachtige uitstraling.

De herkomst van steigerhout

Steigerhout heeft een typerende uitstraling. Het oogt robuust en authentiek. Deze uitstraling heeft het hout te danken aan zijn verleden. Steigerhout is namelijk al gebruikt in de bouw. Door het gebruik en de blootstelling aan weersomstandigheden wordt het hout van nature geïmpregneerd. Het gebruikte steigerhout kan vervolgens toegepast worden voor het maken van tuinmeubelen.

Steigerhouten tuinmeubelen onderhouden

Steigerhout is ontzettend makkelijk te onderhouden. Doordat het op natuurlijke wijze geïmpregneerd is, is het bestand tegen alle weersinvloeden. Wanneer je het steigerhout wilt schoonmaken, hoef je het alleen af te nemen met een vochtige doek. Een ander groot voordeel van steigerhout is dat het snel opdroogt. Wanneer het geregend heeft, hoef je dus niet lang te wachten voordat je weer comfortabel op je steigerhouten tuinmeubelen kunt gaan zitten.

Het steigerhout behandelen

Om ervoor te zorgen dat steigerhouten tuinmeubelen nog langer mooi blijven, kan het hout behandeld worden. Door het hout te behandelen zullen de tuinmeubelen ook langer meegaan, omdat ze beschermd worden tegen schimmels, vocht en vuil. Je kunt steigerhout behandelen met olie. Wanneer je de originele kleur van het hout wilt behouden, kies je voor een naturel olie. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een white wash of grey wash. De kleur van de olie schemert in dat geval door, waardoor het hout een andere uitstraling krijgt.

De uitstraling van steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen passen in verschillende soorten tuinen, aangezien het een prachtig natuurproduct is. De natuurlijke uitstraling van het hout kan heel mooi worden toegepast in een landelijke tuin. Toch misstaat steigerhout zeker niet in een moderne tuin. De rechte lijnen van de tuinmeubelen kunnen heel goed gecombineerd worden met een strak uiterlijk in de tuin.

Steigerhouten tuinmeubelen voor jouw tuin

Steigerhouten tuinmeubelen kunnen ook voor jouw tuin een goede keuze zijn. Er is veel mogelijk op het gebied van design, waardoor het in sommige gevallen zelfs een optie is om tuinmeubelen op maat te laten maken. Er zijn verschillende steigerhouten tuinmeubelen, zoals loungesets, bartafels, buitenkeukens, ligbedden en meer. Er is genoeg keuze om tuinmeubelen naar wens te vinden voor jouw tuin.

Over de auteur