De perfecte verwarming voor jouw terras

Voor een gezellige huis-en tuinsfeer is een kwalitatieve, veilige en sfeervolle terrasverwarming een must. Leuke terrasverwarmers geven extra dimensie aan tuinfeestjes, zorgen voor een aangename atmosfeer dankzij de nodige dosis verwarming en creëren natuurlijk ook gezelligheid. Er zijn verschillende soorten leuke terrasverwarmers die aan je terras een ongelooflijk meerwaarde kunnen geven die niet te evenaren valt – tenminste als je het juiste type kiest dat perfect bij jouw terras past en beantwoordt aan jouw verwachtingen.

Verschillende soorten terrasverwarming, dus verschillende kwaliteiten

terrasverwarmers-op-gas

Terrasverwarmer op gas v.a. €199,-

Alle soorten terrasverwarming hebben hun eigen eigenschappen en kwaliteiten waardoor elk type een unieke sfeer teweegbrengt. Sommige terrasverwarmers werken op halogeen, andere op quartz. Het ene type is geschikt voor openlucht terwijl het andere beter gebruikt wordt in half gesloten ruimtes. Je kan kiezen tussen een heel gamma aan leuke terrasverwarmers om je terras nog gezelliger te maken: het aanbod is namelijk zo groot dat aan ieders wensen wordt voldaan en niemand in de kou moet blijven staan – letterlijk én figuurlijk. Tijd om een kijkje te nemen naar de verschillende types en wat hun sterke punten zijn, zodat je aan je terras die specifieke sfeer kunt geven waar je zo naar op zoek bent. De verschillende soorten terrasverwarming stellen je ongetwijfeld niet teleur.

Terrasverwarmers op gas

Naast gewoon warmte geeft een terrasverwarmer op gas dankzij de aanwezigheid van een vlam extra sfeer en gezelligheid – een onmisbaar aspect bij een tuinfeest of als je samenzit met familie. Dankzij de gasfles die nodig is om de verwarming te doen functioneren is er geen nood aan verlengsnoeren en kan je de verwarmer plaatsen waar je maar wilt. Een terrasverwarmer op gas wordt het best buiten gebruikt: het toestel onttrekt immers zuurstof uit de lucht.

Een vuurschaal, of vuurkorf

Vuurschalen geven een tuin of terras écht een unieke sfeer, of ze nu branden of niet. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, van modern tot klassieker. Bestaande uit een een voet en een schaal – en eventueel met een afdekking – is een vuurkorf perfect om je terras extra op te fleuren. Een vuurschaal werkt net zoals een gewone haard met houtblokken. Warmte en gezelligheid gegarandeerd!

vuurschaal

Vuurschaal v.a. €95,96

Een terrashaard

Voor zij die hun woonkamer graag tot op het terras doortrekken is een terrashaard de perfecte verwarmer. Met het uitzicht en de functies van een échte kachel kan een terrashaard heel het jaar door gebruikt worden – waardoor het buitenseizoen net dat ietsje langer kan duren. De verwarmers werken met houtblokken en de afvoer van de rook wordt vergemakkelijkt dankzij een echte ingebouwde schoorsteen. Perfect voor een sfeervolle terrasverwarming!

design-terrashaard

Design terrashaard v.a. €499,95

Heaters

Zij die eerder een gemakkelijke, draagbare en functionele verwarming voor hun terras verkiezen vinden alles wat ze nodig hebben met een heater. Er zijn meestal meerdere warmte-graden waaruit je kunt kiezen en dankzij een thermostaat kan je soms zelfs de temperatuur precies bepalen. Heaters werken op elektriciteit en zijn een handige en supersnelle oplossing om je terras de extra warmte te geven die het nodig heeft!

sfeervolle-terrasverwarming

Sfeervolle heater vanaf €99,-

Infrarood terrasverwarming

Terwijl deze soort eigenlijk tot de elektrische verwarmers hoort, zijn er nog verschillende soorten verkrijgbaar. De warmte die bij deze terrasverwarmers wordt afgegeven bestaat uit infrarood, en je kan kiezen tussen verschillende soorten lampen: kwarts, halogeen of golden tube – afhankelijk van waar je de verwarmer wilt plaatsen. Halogeen of golden tube lampen zijn het best geschikt voor winderige terrassen terwijl je in minder open plaatsen ook een carbonstraler of heatstrip kan gebruiken. Deze terrasverwarmers zijn superhandig, hebben geen gasflessen nodig en werken zeer goed op winderige locaties.

 

Tafelheaters

Tafelhaters representeren de perfecte combinatie tussen gezelligheid, gebruiksgemak en design. Bestaande uit een verwarmingscompartiment – dat ook meteen de poot van je tafel voorstelt – en een tafelblad, is hij ideaal voor wie bij koud weer of ’s avonds laat buiten nog van een drankje wil genieten. De warmtebron bevindt zich letterlijk op nog geen halve meter van jou dus je bent zeker van een gezellige en warme avond op je terras. De heater neemt over het algemeen weinig ruimte in en je kan eigenhandig de temperatuur regelen. Een must-have voor wie echt van zijn terras wil genieten.

Over de auteur