Vuurkorven voor comfort en ontspanning

In de nazomer willen veel mensen graag nog zo lang mogelijk kunnen genieten van wat de zomer heeft te bieden: gezelligheid, warmte en ontspanning. De herfst en winter staan immers voor de deur. Dat betekent dat er een donkere en vaak koude tijd aanbreekt, waarbij je vooral binnen zit. Dus is elk moment dat je nog in de tuin kunt zitten – alleen, met je partner en/of kinderen – mooi meegenomen. Met een vuurkorf kun je gewoon in de tuin blijven zitten en creëer je de nodige sfeer en warmte!

Zorg voor goed openhaardhout voor de vuurkorf

Maar ook als de nazomer donker en koud is, is het goed mogelijk om lekker op het terras in de tuin te zitten. Je steekt gewoon de vuurkorf aan en laaf je aan de warmte van het vuur. Dicht bij het vuur is het heerlijk toeven, ook al het fris is en waait. Zorg gewoon dat de vuurkorf op de juiste plek staat, zodat je geen last hebt van wind en kou. Belangrijk bij het gebruik van een vuurkorf in jaargetijden dat het frisser wordt, is de kwaliteit van het haardhout. Je hebt brandhout nodig dat goed en gelijkmatig brandt. Goed gedroogd en natuurlijk hout dat voor voldoende warmte zorgt. Niet eventjes, maar over een zo lang mogelijke periode.

Voordelen van berdihaardhout

Als je hardhout zoekt voor in de vuurkorf, kies dan voor de kwaliteit van berdihaardhout. Berdihaardhout is haardhout dat niet alleen voordelig is, maar ook goed droog is en lang brandt. Doordat dit hardhout lekker droog is, kun je er in een vuurkorf lang mee stoken en de vuurkorf eenvoudig op temperatuur houden. Haardhout van Berdi is een gemengd soort haardhout, waarin hout van de es, beuk, berk, eik, els, maar ook van de acacia verwerkt is. Het grote pluspunt van deze houtmix is dat het zachter hout goed gebruikt kan worden als aanmaakhout, terwijl het hardere hout zorgt voor en langere brandtijd.

Tips voor gebruik van haardhout

Let bij het gebruik van haardhout voor in de vuurkorf op, dat het hout goed en droog opgeslagen wordt. Voorkom dat het haardhout op een vochtige ondergrond staat. Eveneens moet voorkomen worden dat regenbuien of sneeuw het hout nat kunnen maken. De ruimte waar het hout wordt opgeslagen, mag echter niet volledig luchtdicht zijn. De ruimte moet namelijk kunnen ventileren, zodat het hout kan blijven ademen en verdampend vocht uit hert hout kan trekken. Al je met deze tips en truc rekening hout, kun je ook in de maanden september en oktober nog heerlijk genieten van jouw terras of verwarmde tuin!

Over de auteur