Vlinders ziet iedereen graag en we vinden het dan ook heel leuk wanneer we ze in onze tuin zien. Door een paar veranderingen in je tuin aan te brengen, kan je opvallend meer vlinders in de tuin krijgen. Met de juiste bloemen, planten en struiken lok je meer vlinders naar je tuin en kan je deze zomer volop genieten van de veelkleurige vlinders!

1. Vlinders in de tuin: een vlindervriendelijke omgeving

Aangezien er steeds meer natuur verdwijnt, kan je de vlinder helpen door in je eigen tuin wél een vlindervriendelijke omgeving te creëren. Dit kan zowel een traditioneel ingerichte tuin als een wilde tuin zijn, want vlinders vertoeven graag op beide plekken. Je kunt alvast beginnen met het plaatsen van een vlinderstruik in je tuin. Uiteraard kan je daarnaast nog meer dingen doen om vlinders naar je tuin te lokken.

2. Nectarplanten in de zon

Vlinders hebben warmte van de zon nodig. Dikwijls zijn ze dan ook te vinden op de zonnigste plekken van jouw tuin. Vlinders maken graag gebruik van nectarplanten. Door ervoor te zorgen dat deze planten op een zonnige plek staan, kan je eenvoudig meer vlinders in de tuin krijgen. Als we denken aan nectarplanten voor vlinders, dan is een guldenroede een uitstekende plant. 

Zo krijg je vlinders in de tuin

3. Voldoende afwisseling

Vlinders zijn ook dol op afwisseling. Daarom mag je gerust een beetje variatie in je tuin aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan hagen, schuttingen of hekwerk dat begroeid is met de mooiste planten. Door hierbij te spelen met hoogteverschillen, zal je nog meer vlinders naar je tuin lokken. 

4. Vlinderkastje als beschutting

Tenslotte kan een vlinderkastje helpen om vlinders te beschutten tegen een te warme zon, en in het najaar tegen de kou en wind. Tegenwoordig bestaan er ontzettend leuke vlinderkastjes voor in de tuin. Hieronder hebben we er alvast een paar op een rijtje gezet! Welk huisje kies jij?

Vlinderkastje
Vlinderkastje
Houten vlinderkastje driehoek
Houten vlinderkastje driehoek
Esschert Design vlinderkast
Esschert Design vlinderkast
vlinderkast hangend
Vlinderkast hangend
Esschert Design Vlinderkast Diapositief
Esschert Design Vlinderkast Diapositief

Je leest het: er zijn verschillende manieren om meer vlinders in de tuin te krijgen. Met slechts een paar kleine aanpassingen in je tuin, kan je heerlijk genieten van de veelkleurige vlinders, zon en nectar!

Over de auteur