Niet iedereen kiest ervoor om een schutting om de tuin plaatsen. Vaak kiezen mensen ervoor om dit niet te doen, omdat dit het gevoel geeft dat ze zich buitensluiten van de straat. Dit gevoel is te begrijpen, maar dat betekent niet dat je geen hekwerk om je tuin kan plaatsen. Dit kan zelfs heel goed. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Hekwerk houdt ongewenste bezoekers buiten de deur

Wanneer je geen schutting om je tuin wil plaatsen is een hekwerk een uitstekend alternatief. Met een hekwerk geef je duidelijk een erfafscheiding aan, maar sluit je jezelf niet af van de straat. Doordat een hekwerk vaak lager is dan een schutting blijft contact met mensen op de straat goed mogelijk. Toch creëer je met een hekwerk wel een extra stukje privacy. Het zicht vanaf de straat in je tuin of zelfs in je huis wordt verminderd. Hierdoor kunnen mensen minder goed meekijken. Een hekwerk is dus een goede optie om het contact met de straat te behouden, maar wel meer privacy te genereren.

Een hekwerk beschermt je tuin

Een mooie en nette tuin krijg je niet zomaar. Hiervoor moet je de tuin goed onderhouden en bijwerken. Wanneer je veel tijd en energie in het onderhoud van je tuin steeds is het wel zo prettig dat de tuin ook netjes blijft. Spelende buurtkinderen zijn met hun enthousiasme een gevaar voor je nette onderhouden tuin. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje als ze spelen en je tuin kan zomaar het slachtoffer zijn. Naast dit onbedoelde gevaar zijn er natuurlijk ook nog andere factoren die een gevaar vormen voor je tuin. Denk hierbij aan loslopende honden of mensen die moedwillig schade aan brengen. Om al deze gevaren buiten te sluiten is een hekwerk de ideale oplossing. Zo blijft je tuin beschermd, maar tegelijkertijd kan men wel zien hoe mooi de tuin erbij ligt.

Hekwerk verhoogt de veiligheid op je erf

Naast de bescherming is een hekwerk ook voor de veiligheid een goede oplossing. Het is geen fijn idee, maar inbraken vinden tegenwoordig de hele dag plaats. Een hekwerk vormt de afscheiding tussen de straat het je huis. Als het hekwerk ontbreekt is het voor inbrekers makkelijker om je huis te benaderen. Daarnaast ontneemt een hekwerk het directe zicht op je huis. Dit maakt de omstandigheden voor inbrekers moeilijker om je bezittingen te kunnen inschatten. Een hekwerk is een goede optie om een afscheiding te creëren en het voor inbrekers moeilijk te maken.

Hekwerken van hekwerkonline

Het plaatsen van een hekwerk rond je huis biedt veel bescherming en veiligheid te verhogen. Benieuwd welk hekwerk het beste bij je huis en tuin past? Bekijk de website van Hekwerkonline eens. Hier vind je veel soorten tuinafscheidingen en hekwerken.

Over de auteur