Wanneer de zomer langzaam maar zeker tot een einde komt, is de tijd van lange zonnige dagen ook voorbij. Gelukkig kun je in de nazomer ook nog genieten van een zonnestraal hier en daar. Een leuk ingerichte tuin helpt je daarbij, want met een aantal comfortabele zitjes maak je het mogelijk om op ieder uur van de dag in de zon te zitten. Ben je op zoek naar inspiratie voor gezellige zithoeken die je in je tuin kunt plaatsen? Hier vind je een aantal leuke voorbeelden waarmee je van de laatste zonestralen kunt genieten.

Een grote tuintafel

Een grote stenen tafel in de tuin is de perfecte plek om tot rust te komen. Je kunt er lezen, lekker eten of zelfs een spelletjes spelen met je vrienden of familie. Doordat je zoveel kunt ondernemen aan een tafel is dit de perfecte uitnodiging om nog even lekker van de zon te genieten. Tegenwoordig zijn indrukwekkend grote tuintafels gemaakt van steen helemaal in. Natuursteen heeft een prachtig uiterlijk en is tegelijkertijd ontzettend stevig. Een tuintafel van dit materiaal gaat dus werkelijk jaren mee. Zet een paar grote comfortabele stoelen rond de tafel en je hebt een zitplaats waar je het liefste ieder moment van de dag wilt zijn. Zo haal je het meeste uit die laatste zonnestralen.

Het comfort van een loungeset

Een loungebank is natuurlijk het ideale meubelstuk om een echte comfortabele zithoek mee in te richten. Ze zijn stijlvol, stralen gezelligheid uit en zijn ook nog eens heerlijk op te zitten. Een complete loungeset kun je een mooi plekje geven in een hoekje van je tuin. Door een overkapping te plaatsen kun je bovendien het hele jaar genieten van deze ontspanningsplek. Zelfs wanneer de zonnestralen even niet te zien zijn, kun je met je favoriete mensen genieten van een drankje en gezelligheid op een loungebank en bijpassende stoelen. De trend met geweven loungemeubilair is nog steeds helemaal in, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een set van ander materiaal dat lang meegaat. Kleed het zithoekje aan met gezellige en luxe kussens en geniet van de zon die de nazomer te bieden heeft.

Een luxe ligbed

Veel tuinstoelen zijn te verstellen en zo om te zetten in een ligstoel. Toch zijn deze stoelen niet zo comfortabel als een echt luxe ligbed. Deze bedden kun je een permanent plekje geven in je tuin. Bij een ligbed hoef je niet meer te denken aan witte plastic stoelen bij het zwembad. Tegenwoordig zijn er namelijk ontzettend comfortabele exemplaren te vinden. Bovendien zijn deze ergonomisch ontwikkeld waardoor je altijd perfect ligt. In moderne kleuren passen ze bovendien helemaal bij de tuin van tegenwoordig, maar er zijn ook natuurlijke exemplaren te vinden die juist aansluiten bij een robuuste tuin. Geef ze een permanente plek in je tuin zodat je altijd kunt liggen wanneer de zon tevoorschijn komt. Er is namelijk geen betere manier om van zonnestralen te genieten dan op een ligbed.