Een zwembad graven in de tuin doe je niet dagelijks en is een onderneming die je goed overweegt. Het is namelijk een grote investering. Het is daarom zeer aan te raden je hierop goed voor te bereiden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo zijn er bepaalde regels waaraan je je moet houden wanneer je machinaal gaat graven in de tuin. Lees meer over waar je op kunt letten als je een zwembad aanlegt!

Bereid je goed voor

Breng de kosten in kaart

Zorg dat je weet hoeveel het kost om een zwembad in de tuin te nemen. Als je dat weet kun je gaan sparen en het geld opzij zetten. Je zit er niet op te wachten dat het bouwen van het zwembad ineens stil komt te liggen, omdat het geld op is. Maak dus een geldpotje die bestemd is voor jouw eigen zwembad! 

Bepaal de juiste afmeting

Voordat je gaat graven is het natuurlijk van belang dat je weet hoe groot jouw zwembad moet worden. Zo kun je goed voorbereid aan de slag gaan en maak je niet de fout dat het gat te klein of te groot is voor je zwembad. 

Maar er zijn meer aspecten die je in overweging moet nemen voordat je aan de slag gaat. 

Vraag een ‘vergunning’ aan

Je mag vaak gewoon een zwembad plaatsen in de tuin, maar vraag hier van te voren toestemming voor. Dit doe je door een klic melding te doen. Waarom moet dit? In Nederland mag je niet zomaar machinaal graven. Met een klic melding vraag je hier als het ware toestemming voor. Je ontvangt informatie over alle kabels en leidingen die zich onder de grond bevinden. Zo kun je veilig graven en voorkom je graafschade. Dus kom niet voor verrassingen te staan en informeer altijd over je plannen! 

Onderzoek je bodemgrond voordat je gaat graven

Een zwembad is een onwijs zwaar product en is dus een flinke last voor de ondergrond. Niet iedere ondergrond kan dit dragen en dat is natuurlijk wel van uiterst belang! Onderzoek daarom eerst of jouw bodem geschikt is om de betonnen fundering te dragen. Meestal zijn klei en geel zand hier uitermate geschikt voor. Als je een zwembad gaat graven is het uiteraard wel aan te raden hier een partij voor in te schakelen die expert is op dit gebied. 

Op zoek naar een mooi zwembad? Fonteyn is expert op dit gebied en biedt een ruim aanbod zwembaden! 

Over de auteur