Bent u ook iemand die zo veel mogelijk tijd buiten wil doorbrengen? Uw terras is uw vaste stek om te eten, te rusten of gewoon om een heerlijke tijd te beleven met vrienden of familie? Dan wilt u waarschijnlijk niet alleen in de zomer, maar reeds vanaf de vroege lente en tot de late herfst van uw tuin genieten. Wat denkt u dan van een tuinhuis met overkapping: een overdekt terras onmiddellijk naast uw tuinhuis gelegen? Wij gingen voor jou alvast op zoek naar een paar ideeën.

Diverse functies voor uw tuinhuis

Wellicht dient uw tuinhuis om uw tuingerei op te bergen. Maar daarnaast biedt een tuinhuis met overkapping heel wat meer mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld in uw tuinhuis een tuinkantoor inrichten. Meer en meer mensen werken van thuis uit. Een prachtig groene omgeving geeft rust en inspiratie tot werken. Of u kunt er een sauna inrichten. Als u daarnaast ook nog een zwembad installeert, heeft u een heuse wellness. Uw tuinhuis is ook ideaal als speelruimte voor de kinderen. Zo kunt u zelf nog heel wat mogelijkheden voor uw tuinhuis bedenken.

Een overkapping als extra luxe

Een overdekt terras naast uw tuinhuis is ideaal om te relaxen. Met een tuinhuis met overkapping creëert u een extra leefruimte. U heeft meteen ruimte voor loungezetels, een tuintafel en stoelen. Of u kunt er een buitenkeuken inrichten of uw barbecue installeren. Zo geniet u maximaal van uw tuin, ook bij wat minder goed weer.

Kies voor kwaliteit

Binnen de tuinhuisjes, en dus ook binnen overkappingen, bestaat er veel verschil in kwaliteit. Laat u daarom goed adviseren. Bekijk zorgvuldig de dikte van het hout, de isolatiewaarde van het hout en de ramen, de funderingen, windverankering, hang- en sluitwerk bijvoorbeeld. Is het hout geïmpregneerd of wilt u dit zelf doen? Is de vloer in de prijs inbegrepen? En waaruit bestaat het dak: platen of degelijke planken? En kiest u voor een tuinhuis of een blokhut? Want ook daar is immers verschil in! Laat u goed adviseren door ervaren vaklui.

Uw tuinhuis op maat

Heeft u een mooi tuinhuis inclusief overkapping in uw hoofd, maar vindt u het niet tussen de standaard aanbiedingen? Dan kunt u zelf een ontwerp maken en hiermee naar de producent stappen. Het nwordt volledig op maat en naar uw wensen uitgevoerd. Op die manier kunt u uw tuinhuis voor 100% op uw tuin laten aansluiten. In combinatie met een overkapping wordt dit gegarandeerd uw geliefde plekje in uw tuin!

Over de auteur