Heb jij genoeg ruimte in de tuin en zou je graag een onvergetelijk tuinfeest willen organiseren? Dat is natuurlijk goed mogelijk, maar er moet dan wel een hoop geregeld worden. Benieuwd waar je allemaal aan kunt denken? Wij zetten hieronder wat handige tips op een rij, dus lees vooral verder!

De uitnodiging

Besloten om een tuinfeest te organiseren en is de datum al bekend? Begin dan lekker op tijd met het versturen van de uitnodigingen. Hoe eerder jij deze uitnodigingen stuurt, hoe groter de kans is dat jouw gasten vrij kunnen houden op deze dag. En dat betekent vaak dat er veel gasten aanwezig kunnen zijn.

De ondergrond bepalen

Je mag dan wel een tuinfeest organiseren, maar je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw tuin er daarna verschrikkelijk uitziet. Hierbij speelt de ondergrond een grote rol. Waar je aan zou kunnen denken, is het aanschaffen van kunstgras. Kunstgrassen bij kunstgras-online.nl zijn hiervoor bijvoorbeeld zeer geschikt. Kunstgras wordt vaak gebruikt voor buitenfeesten en dat is natuurlijk niet zo zonder reden. Hiermee kun je voorkomen dat iedereen straks in een modderig grasveld loopt en dat jouw tuin een grote ravage wordt.

Verlichting

Bij een tuinfeest is verlichting essentieel. Als je een tuinfeest organiseert op een lange zomeravond, kan het namelijk zo zijn dat jullie tot in de late uurtjes doorgaan. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de tuin goed verlicht wordt. Denk hier van tevoren dus goed over na. Je zou kunnen denken aan het extra toevoegen van functionele verlichting. Als je echter alleen meer sfeer wilt creëren door kleine delen te verlichten, kan sfeerverlichting een goede oplossing zijn.

Versiering

Bij een tof tuinfeest hoort natuurlijk ook leuke versiering. Ga hier dus even van tevoren mee aan de slag, om jouw tuin een gezellige uitstraling te geven. Bij versiering zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan ballonnen, slingers, lampionnen, bloemen, lichtslingers en ga zo maar door. 

Hapjes en drankjes

Een tuinfeest is natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Zorg er daarom voor dat je hier genoeg van hebt. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om met z’n allen te gaan barbecueën, maar je kunt ook kiezen voor gewoon wat kleine hapjes tussen het feesten door. Bij drankjes kun je natuurlijk ook aan van alles denken. Zorg ervoor dat mensen hier genoeg keuze in hebben. Wijn, bier en cocktails: noem het maar op!

Muziek

Wat is een feest zonder muziek? Zorg ervoor dat je voor je tuinfeest al een leuke afspeellijst hebt samengesteld. Als je hebt gekozen voor een thema voor je feest, zou je ervoor kunnen kiezen om liedjes te kiezen die passen bij dit thema. Maar ook je eigen favoriete muziek in een playlist plaatsen is natuurlijk goed mogelijk. Uiteraard kun je op de dag zelf eenvoudig andere nummers aanzetten, maar een goede basis kan geen kwaad.   

Met deze stappen kun je al een heel eind komen in het organiseren van een onvergetelijk tuinfeest. Zorg ervoor dat je een goede voorbereiding treft, want een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dan wel even een hoop regelen, maar achteraf zal dit het vast allemaal waard zijn!

Over de auteur