Het is de ideale plek voor kinderen om te spelen en te fantaseren. Voor volwassenen om er eens rustig te lezen, te logeren en zelfs om te dineren. En dat allemaal in de buitenlucht omgeven door het groen van uw eigen bomen. Een boomhut in de tuin maakt dat mogelijk. Zo kunt u en uw gezin alle seizoenen genieten van het buitenleven en bent u beschut tegen alle weersomstandigheden.

Speeltoestel of boomhut in tuin?

Piraatje spelen, prinses zijn in een heus kasteel of met een porseleinen theesetje thee drinken met de poppen. Kinderen kunnen zich met een boomhut in de tuin urenlang vermaken. Het is origineler dan een speeltoestel maar biedt dezelfde speelmogelijkheden. Met de glijbaan naar beneden roetsjen of toch via de hangbrug? Speelplezier met vriendjes en vriendinnetjes gegarandeerd met de boomhut in tuin. Ook de oudere kinderen kunnen zich met een klimwand uitleven.

boomhut in de tuin

De comfortabele boomhut in de tuin

Een boomhut is de plek bij uitstek om het gehele jaar optimaal te genieten van uw tuin. U bent beschut tegen alle weersinvloeden en zit midden in de natuur. Samen met uw boomhutbouwer overlegt u welke faciliteiten u in uw boomhut wilt laten plaatsen. Volledige isolatie en verwarming zorgen voor warmte en knusheid. Electra en sanitaire voorzieningen kunnen ook geplaatst worden. Zo wordt uw boomhut in de tuin een echte beleving. Urenlang lezen in hartje winter met uitzicht op de besneeuwde tuin. Met uw gasten dineren midden in de natuur maar met alle comfort. Met alle voorzieningen voorhanden kunt u uw gasten gewoon laten logeren. Zo’n unieke ervaring vergeten ze vast nooit meer.

boomhut-laten-bouwen

De plaatsing van een boomhut in tuin

Samen met uw boomhutbouwer bepaalt u naast het gewenste soort boomhut ook de plaats waar deze mag komen te staan. Een boomhut in de tuin hoeft niet altijd hoog tussen de bomen te staan. Het kan ook tussen de struiken geplaatst worden of gedeeltelijk boven of onder de grond. Dit is een goede oplossing voor mensen met hoogtevrees of kleine kinderen. Zo is er voor iedereen een boomhut op maat.

boomhut-in-tuin

De materialen

Er wordt altijd gebruik gemaakt van duurzame materialen met degelijke houtverbindingen. Het moet natuurlijk stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen, maar ook om alle weersinvloeden te kunnen doorstaan. Naast het gebruik van hout wordt er tegenwoordig ook gebruik gemaakt van andere materialen die het comfort verhogen zoals kunststof, glas en aluminium. Kleine details geven uw boomhut in tuin een persoonlijke touch. Ingesneden hartjes in de luikjes voor de ramen, een mandje die u van boven naar beneden kunt laten zakken met een katrol. Al deze details laten uw persoonlijke stijl van uw woonhuis ook tot leven komen in de boomhut in de tuin. Op hamerenhark.nl vindt u allerlei voorbeelden ter inspiratie.

Een boomhut in tuin…mag dat zomaar?

Voor sommige bouwwerken dient u een bouwvergunning aan te vragen. Gelukkig valt een boomhut in de tuin daar meestal niet onder. De meeste boomhutten hebben een toegang tot de boomhut met een vaste trap en wordt de constructie ondersteunt door palen. Zo wordt de boomhut volgens de regelgeving gezien als ‘staande op de grond’. Het is raadzaam om vooraf toch de gemeentelijke regelgeving na te kijken om verrassingen te voorkomen.

Over de auteur