Verschil kunstgras en echt gras

Het hebben van een mooie, groene grasmat is iets wat iedereen wel graag zou willen. Wanneer u bezig bent met de aanleg van uw tuin en besloten heeft dat u ook wat groen in de tuin wilt hebben, komt u voor de keuze te staan om te kiezen tussen het leggen van een echte grasmat of om te kiezen voor kunstgras. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen echt gras en kunstgras? En wat zijn de voor- en nadelen? Wij leggen het uit!

Verschil echt gras en kunstgras

Veel mensen kiezen voor echt gras, vaak omdat dit in hun ogen natuurlijker er uit ziet. Dit is ook meteen één van de grootste voordelen voor het kiezen van echt gras: door de natuurlijke uitstraling spreekt het vele mensen aan. Velen genieten van de geur van vers gemaaid gras! Daarnaast is het kiezen van echt gras beter voor het milieu en goedkoper. Het nadeel van het kiezen voor echt gras is dat je echt gras moet verzorgen. Dat betekent dat je het moet zaaien, geduld moet hebben en vervolgens ook moet maaien. Echt gras kan verkleuren of zelfs kale plekken krijgen. Het écht mooi houden van echt gras, is een opgave.

Kunstgras heeft vele voordelen, hoewel dit bij sommige mensen wat minder bekend is. Kunstgras wordt gemaakt van polyethyleen en wordt geleverd in matten die je kunt neerleggen. Geen gewacht op het groeien en zeker geen kale plekken of maaiverplichtingen! Dat betekent dat het kunstgras er altijd mooi groen uit ziet en je je totaal niet bezig hoeft te houden met de verzorging. Het nadeel van het kiezen voor kunstgras is dat kunstgras vaak wat nep er uit kan zien. Verder is kunstgras niet geschikt om dingen in te steken, zoals sproeiers of een tent. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat wanneer u kinderen heeft, deze naar kunnen vallen op het kunstgras. Dit gras snijdt vaak in de huid en maakt al gauw een schaafwond, helemaal vergeleken met echt gras. Ook is de aanschaf van kunstgras wat aan de prijzige kant. Wanneer u besloten heeft om voor kunstgras te gaan, is het de meest voordelige keuze om te kiezen voor het kunstgras van Buitengewoon Kunstgras.

Al met al zijn er verschillende redenen waarom u wel of niet voor kunstgras moet kiezen! Heeft u behoefte aan een mooi stukje groen in uw tuin, wat geen onderhoud vereist? Dan is het kiezen voor kunstgras te beste optie! Wanneer u toch echt geniet van de geur van echt gras en groene vingers hebt om dit goed te verzorgen? Dan valt de keuze al gauw op echt gras. Al met al is er geen goed of slecht, enkel voorkeur!

Over de auteur