Tuinmeubeltrends 2015

Terugblikkend op het jaar 2015 kunnen we zeggen dat er een aantal nieuwe trends zijn opgedoken op het terrein van tuinmeubels. In de ee

tuinmeubeltrends 2015

bellagio Roma/ bassano 78 dining tabel à €529,-

ste plaats werden de kleuren een heel stuk feller. Zagen we de jaren daarvoor vooral gedempte kleuren veelal in grijstinten, 2015 was het jaar van de pasteltinten en heldere kleuren als whitewash en greywash. Er waren zelfs tuinliefhebbers die kozen voor signaalkleuren en fluorkleuren.

Duurzaamheid als tuinmeubeltrend

Een belangrijke factor op het gebied van tuinmeubeltrends was dit jaar ook het milieu. Op steeds meer terreinen zien we dat mensen aandacht schenken aan milieu en duurzaamheid. Ook bij de tuinmeubelen was dit goed waarneembaar. De teakhouten meubels werden goed verkocht. Dankzij het feit dat teakhout natuurlijke oliën en vetten bevat, zijn de meubels zeker vier seizoenen beschermd tegen allerlei invloeden van het weer. Ook kozen heel wat consumenten voor RVS. Het voordeel van dit materiaal is dat het niet roest en vrijwel geheel onderhoudsvrij is.

Loungesets

De loungesets waren nog steeds onverminderd populair. Dit heeft alles te maken met het feit dat de tuin meer en meer gezien wordt als een soort verlenging van de huiskamer. Een heerlijke ruimte buiten waar je ontspannen kunt zitten, lezen, bijpraten of eten. De allweather kussens waren hierbij bijzonder populair. Ze zijn dan ook ideaal omdat ze de hele zomer buiten kunnen blijven liggen. Regen en wind zijn geen enkel probleem.

Tuinmeubeltrends 2016

tuinmeubeltrends 2016

apple bee esquina dining loungeset à €1969,-

Inmiddels wordt het de hoogste tijd om ons te gaan richten op de tuinmeubeltrends van 2016. Zodra de dagen weer langer worden, begint het bij veel mensen te kriebelen. Ook in 2016 zien we dat de tuin wordt gebruikt als een soort woonkamer in de natuur. Tuinmeubelfabrikanten weten dit en ontwikkelen tuinmeubelen die hierbij aansluiten.

Loungesets

Steeds meer consumenten liepen aan tegen het feit dat een loungebank heerlijk is om op te relaxen, maar dat het minder praktisch is om te eten op deze banken. Zeker wanneer de bijbehorende tafel aan de lage kant is, wordt het eten van een uitgebreide maaltijd niet echt een succes. Ideaal is dat er nu loungesets op de markt komen die voorzien zijn van een wat rechtere rug of eventueel verstelbaar zijn in hoogte. Op deze manier kunnen de loungesets nog prima gebruikt worden om te relaxen, maar ook om er comfortabel aan te eten.

De kleur geel

Nieuw en bijzonder in de tuinmeubeltrends van 2016 is de kleur geel. Op zich is dit een heel logische kleur als het gaat om tuinmeubelen. Ook al laat het zonnetje verstek gaan, de kleur geel vrolijkt alles op en geeft ons toch een surrogaatzonnetje. In de meeste gevallen zal het niet gaan om knalgeel, maar vooral om een combinatie van verschillende geeltinten.

Persoonlijk en comfortabel belangrijke items in de nieuwe tuinmeubeltrends

Een persoonlijke stijl en sfeer zijn erg belangrijk als het gaat om de tuinmeubeltrends van 2016. Wat dat betreft is er dan ook van alles mogelijk als het maar bij je

Manifesto Andrea 3-delige loungeset

Retro Manifesto Andrea 3-delige loungeset à €349,-

eigen stijl past. Ook een stukje luxe wordt steeds belangrijker tijdens het buitenleven. Denk hierbij aan draadloze apparaten, speakers voor in de tuin, terrasverwarming of de grasmaaier robot. Belangrijk voor het stukje comfort is ook het gebruik van de gasveer. Op deze manier zijn tuinmeubelen eenvoudig verstelbaar. De veer zit handig verborgen in het frame en doet dus geen afbreuk aan de uitstraling van het tuinset.

Retro

Binnen en buiten zien we in 2016 nog steeds looks uit de oude tijd terugkeren. Als het gaat om de tuinmeubelen in 2016 kun je hierbij denken aan allerlei tuinstoeltjes die in een oud jasje zijn gestoken. Bij deze stoelen is vooral het combineren van verschillende modellen essentieel. Daarbij zien we echte retrokleuren, zoals rood, oranje, groen, wit en blauw terugkomen.

Over de auteur