Vlonderplanken blijvend populair

Het gebruik van composiet vlonderplanken is sinds enkele jaren weer helemaal in als het gaat om tuintrends. Onder composieten planken worden planksoorten verstaan die uit diverse materialen zijn samengesteld: zoals hout, maar ook hars en vezels als versterkingsmateriaal. Door de combinatie van grondstoffen en materialen ontstaat een krachtig type planken. Het feit dat composiet vlonderplanken populair blijven, heeft te maken met de diverse voordelen van dit type planken. Er zijn namelijk redenen in overvloed om voor composieten vlonderplanken te kiezen!

1. Sterk materiaal en veel keuzemogelijkheden
De kracht van composieten vlonderplanken is het feit dat deze planken zijn samengesteld uit de beste componenten. Door een subtiele mix van hout, hars, kunststoffen en vezels ontstaat een vlonderplank die eg sterk is. Daarbij zijn er veel keuzemogelijkheden als het gaat om composiet vlonderplanken. Composiet vlonderplanken kopen bij woodcomposiet.nl biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit planken in tal van kleuren, met uiteenlopende soorten afwerkingen, in diverse maten en uitvoeringen.

2. Praktisch materiaal met vele toepassingen
Een groot pluspunt van composiet vlonderplanken is het feit dat composiet goed vervormbaar is. Hierdoor kan composiet in allerlei vormen worden gemaakt. Als het materiaal goed gehard is, kan het gebruikt worden voor uiteenlopende doeleinden. Een groot praktisch voordeel is dat composiet vlonderplanken niet gaan splinteren. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een terras bij een zwembad waar je met blote voeten wilt kunnen lopen. En voor een vlonderterras waar je met een gerust hart jouw kinderen wilt kunnen laten spelen. Ook voor het maken van schuttingen is vlonderhout ideaal.

3. Composieten planken bestaan uit licht materiaal
Anders dan bijvoorbeeld metaal of massief hout zijn composieten vlonderplanken relatief licht. Composieten vlonderplanken zien er van buitenaf fraai uit, zijn lekker licht en hebben toch veel kracht: de ideale combinatie dus!

4. Lange levensduur
Een groot voordeel van vlonderplanken is de lange levensduur van dit materiaal. Verrotting van het materiaal is niet aan de orde, want vlonderplanken zijn hiervoor niet vatbaar. Kies je voor vlonderplanken, dan maak je dus een duurzame keuze en weet je zeker dat jouw vlonderplanken lang meegaan. Want composiet vlonderplanken kunnen niet gaan roesten en oxidatie is ook niet mogelijk. Verder zijn ze goed bestand tegen chemische stoffen. En, ten slotte: mocht er onverhoopt toch een reparatie nodig zijn: dan is de reparatie of het vervangen van de planken over het algemeen snel en eenvoudig te regelen.

5. Goed betaalbaar
Naar verhouding zijn composiet vlonderplanken voordelig in de aanschaf, zeker als je in rekening brengt dat ze een lange levensduur hebben. aan de aankoop van vlonderplanken kun je jezelf dan ook eigenlijk geen buil vallen. Alvast veel plezier gewenst met jouw terras, schutting of tuinhuisje van vlonderplanken!

Over de auteur