Zoek je eens wat anders voor in je tuin? Wellicht is deze trend wel iets voor jou: het plaatsen van een buitenvloer kleed. Ontdek hieronder waarom deze kleden zo erg gewild zijn.

Zacht

Natuurlijk is het gemak van even naar buiten lopen zonder weer je schoenen of sokken aan te doen heerlijk. Je wandelt zo op een zachte ondergrond en niet meer op een harde stenen of houten vloer. Je kinderen kunnen er ook gewoon lekker op spelen, zitten, liggen, noem maar op. Je kunt het dus als tapijt gebruiken, maar ook als kleed voor onder je loungeset, decoratie en andere manieren die je ook binnen zou toepassen.

Onderhoud

Het onderhoud van deze buitenvloer kleden is erg makkelijk: het enige wat je hoeft te doen is extra stof en vuiligheid uit te schudden of te stofzuigen. Dit kan je een keer per week doen om een frisse uitstraling te blijven houden. Je behandelt de kleden zoals vloerkleden die je binnen hebt liggen. Ook vlekken kan je makkelijk verwijderen met een speciale vlekkenspray of een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel.

Duurzaamheid

Het mooie van deze buitenvloer kleden is dat ze tegen diverse weersomstandigheden zijn bestand dankzij een speciaal materiaal, ook wel polypropyleen genoemd, waaruit de kleden bestaan. Hierdoor is er geen schimmelvorming wanneer er regelmatig vocht op komt en ook vlekken zullen niet snel vormen. Ook kunnen de kleden erg goed tegen intensief gebruik, ze zijn erg slijtagevast waardoor je er nog jaren van kunt genieten. Zo hoef je niet continu je kleed weg te halen als het weer regent en hoef je niet bang te zijn dat UV stralen de kleuren verpesten. Er mag dus lekker geleefd worden hierop.

Designs

Buienvloer kleden zijn in diverse designs te vinden. Zo kan je iets unieks toevoegen in je tuin naast een leuke loungeset en accessoires. Kies een kleur die jij mooi vindt passen en combineer eventueel een leuk patroon hierbij. Je vindt allerlei leuke buitenvloerkleden bij Floorpassion. Je kunt overigens ook de vloerkleden op maat laten maken. Dat is handig als je een heel stuk wilt bekleden. Ook kan je dit op een balkon toepassen zodat je altijd een lekkere zachte ondergrond hebt!

Over de auteur